Hallands Nyheter

”Bara goa grejer” i blåa k

BURGARHAK: ”DET ÄR HALLANDS BÄSTA VILL JAG PÅSTÅ” Lite om: Daniel Jörnstrand

-

Förra sommarens tre öppna månader ska fördubblas i år på strandhake­t Jennifer´s Joint. Kvaliteten på mat och en avslappnad attityd ska locka dit gästerna. – Jag är i toppen av burgar-sverige, det vet jag om, säger ägaren Daniel Jörnstrand.

”Jag bestämde mig för att öppna i Helsingbor­g också, men det var det största misstaget jag någonsin gjort”

Han säger att han åkt förbi Falkenberg tusentals gånger. Men Daniel Jörnstrand hade aldrig satt sin fot i staden förrän för ett knappt år sedan. Han var sugen på något nytt och fann en ”hydda” vid Skrea strand.

– Jag kollade på Blocket efter ett nytt projekt. Då hittade jag den här kiosken. Jag tänkte att det borde kunna funka oavsett väder, för man behöver ju alltid äta, säger Jörnstrand.

Hamburgarn­a är det som satt Jennifer’s Joint på kartan och det är inte så konstigt. Daniel Jörnstrand drev tidigare Bronx Burgerbar och hyllades för sina burgare som utsågs till Malmös bästa för ett antal år sedan.

MEN DET SOM inlednings­vis var enbart succé fick ett bittert slut.

– Jag fick lite hybris och skulle ta över Sverige med hamburgare. Jag bestämde mig för att öppna i Helsingbor­g också, men det var det största misstaget jag någonsin gjort. Jag tappade kontrollen och hade egentligen inte ekonomi för att öppna en krog till, jag var lite naiv och dum, säger Jörnstrand och tar ny sats.

– Det slutade med att jag var tvungen att sätta bolaget i konkurs. Det som var Malmös bästa hamburgare då är det jag serverar nu. Är det Falkenberg­s bästa burgare nu då?

– Det är Hallands bästa vill jag påstå.

DANIEL JÖRNSTRAND HYLLAR samarbetet med Falkenberg­s kommun ägare Jennifer´s Joint * Ålder: 39 år.

* Bor: Helsingbor­g.

* Familj: Frun Jennifer.

* Aktuell: Driver Jennifer’s Joint vid Skrea strand. Har lång erfarenhet från olika restaurang­er, bland annat Bronx burgerbar, Hard Rock Café och O´learys. och trivs bra i sin blåa kiosk längs stranden.

– Yrkesmässi­gt har jag inte haft så här roligt på tio år. Jag gör nästan allting själv, det drivs på det sätt som jag vill. Det var kul med Bronx också, men det här är mer avslappnat.

 ?? Bild: JONATAN BYLARS ?? HEMMA. Daniel Jörnstrand trivs väldigt bra i Falkenberg och vill att det ska kännas avslappnat att äta hos honom. ”Jag har en enkel schysst meny där slogan är ’Bara goa grejer’” DANIEL JÖRNSTRAND
Bild: JONATAN BYLARS HEMMA. Daniel Jörnstrand trivs väldigt bra i Falkenberg och vill att det ska kännas avslappnat att äta hos honom. ”Jag har en enkel schysst meny där slogan är ’Bara goa grejer’” DANIEL JÖRNSTRAND

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden