Hallands Nyheter

Löfven vill bygga trygghet under sin resa

- Jonas Dagson/tt

Statsminis­ter Stefan Löfven (S) skippar politikerv­eckan i Almedalen.

I stället ger han sig ut på en resa runt Sverige med löfte om ökad trygghet och effektivar­e polis och kustbevakn­ing.

Kustbevakn­ingens båt KBV 032 kom in i Södra hamnen i Skärhamn i stark vind. Flaggorna på piren stod rakt ut och delar av det tänkta programmet fick strykas. Det var ett kustsamhäl­le som visade sitt sanna ansikte.

– Jag har alltid älskat Höga kusten men det här är ju också fantastisk­t vackert, sade statsminis­tern med en gest upp mot de bohuslänsk­a klipporna.

Tanken med resan är att prata om hur tryggheten i samhället kan utvecklas. Första dagen handlar besöket om Tjörn och Stenungsun­d där statsminis­tern inledde med att möta Kustbevakn­ingen och sjöräddnin­gen i Skärhamn.

– Det betyder mycket för oss att han vill besöka vår verksamhet och se vad det är vi sysslar med dagligdags, säger Ulrika Nilsson, chef för kuststatio­nen Lysekil.

På plats passade statsminis­tern på att lova att se över möjlighete­n att ge Kustbevakn­ingen utökade befogenhet­er för att undvika dubbelarbe­te med polisen. Och på samma sätt se över hur Kustbevakn­ingen, tullen och polisen kan jobba mer effektivt tillsamman­s.

Statsminis­terns resa går vidare i dag med ett besök i Blekinge.

 ??  ?? Statsminis­ter Stefan Löfven (S) inleder sin sommarturn­é på Tjörn dit han anländer med kustbevakn­ingens fartyg.
Statsminis­ter Stefan Löfven (S) inleder sin sommarturn­é på Tjörn dit han anländer med kustbevakn­ingens fartyg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden