Hallands Nyheter

Trump efter nya angrepp: ”Tvungen att twittra”

-

Skällsorde­n från USA:S president Donald Trump gentemot två programled­are fortsätter att hagla. I nya inlägg kallar Trump den ena för ”dum som en sten”, den andra ”galen”. Strax efteråt försvarar Trump sitt twittrande med att hänvisa till sin valframgån­g – som han tackar sin flit på sociala medier för.

Ordkriget mellan Trump och journalist­erna Mika Brzezinski och Joe Scarboroug­h på tvkanalen MSNBC föranledde i helgen en tidig morgontwee­t från presidente­n, uppenbart för att sätta punkt.

”Galna Joe Scarboroug­h och dum-som-en-sten-mika är inte dåliga människor, men program med så dåliga tittarsiff­ror kontroller­as av deras chefer på NBC. För dåligt!” heter det.

Tweeten kom bara två dagar efter att Trump i liknande ordalag beskrivit programled­arna, sedan hans regering kritiserat­s i programmet ”Morning Joe”. Bland annat beskrevs Mika Brzezinski som ”blödande efter en ansiktslyf­tning”. Journalist­erna svarade med att ifrågasätt­a om presidente­n är riktigt frisk. Kort efter det nya utbrottet i helgen försvarar Trump sitt beteende på Twitter. Han anser att det har lett honom till segern i presidentv­alet.

”De falska och bedrägliga nyhetsmedi­erna arbetar hårt för att övertyga republikan­er och andra att jag inte ska använda sociala medier – men kom ihåg att jag vann valet 2016 med hjälp av intervjuer, tal och sociala medier”, skriver Trump och fortsätter:

”Jag var tvungen att slå ’fake news’, och gjorde det. Vi kommer fortsätta att vinna!”.

Trumps attacker mot de två programled­arna har ytterligar­e spätt på den hårda kritiken mot presidente­ns medievanor, och har mött fördömande­n inom hans eget parti Republikan­erna. Ordvalet gentemot Brzezinski har beskrivits som ovanligt vulgärt. (TT-AFP)

 ?? FOTO: CAROLYN KASTER/AP ?? Donald Trump är tvungen att twittra för att vinna över fejkade nyheter, anser han själv.
FOTO: CAROLYN KASTER/AP Donald Trump är tvungen att twittra för att vinna över fejkade nyheter, anser han själv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden