Hallands Nyheter

”Jag tror på sooommaren och soool igen”

- Jan-olof nilsson Halland för 50 år sedan

Varbergsba­serade Monarks till synes ändlösa expansion tycks ändå ha ett stopp, och nu i veckan kommer ett första tecken på stagnation, då det meddelas att Monark/crecents anläggning­ar i Tobo skall läggas ned. Det handlar alltså om både skidfabrik­en och radio- och Tv-fabriken. Orten har ingen annan industri, varför nedläggnin­gen väntas slå mycket hårt. Fabriken i Varberg berörs inte av beslutet, även om det här förstås inte är något gott tecken inför framtiden.

DEN INOM MODEKRETSA­R så omtalade pappersklä­nningen har nu gjort sin Varbergsde­but. Först ut att bära det poppiga plagget är unga fröken Eva Bengtsson på Lankers pappershan­del, där klänningen säljs. Klänningen säljs alltså tillsamman­s med dukar, servetter och tallrikar i samma material, mönster och färgkombin­ation – dvs storblommi­gt, rosa och vitt. Och för den som undrar kan meddelas att klänningen faktiskt är tvättbar och eldsäker. Dock faller den eldsäkra garantin om ni tvättar den, så om ni varken kan tänka er att gå omkring i en skiten klänning eller brinna upp bör ni kanske välja något mer traditione­llt. Men vad gör man inte för att vara modern…

STRANDBADE­N I FALKENBERG invaderas i veckan av Sveriges Radios inspelning­sbussar, tekniker, regissörer, och en rad Tv-kändisar med allas vår ”Farbror Melker” (Torsten Lilliecron­a) i spetsen. Och så förstås Mats Olin, den just nu omåttligt populäre sångaren som toppat Svensktopp­en med låten ”Jag tror på sommaren.”vad det hela handlar om är en löst sammansatt sommarunde­rhållning för television­en, där Lilliecron­a spelar en småländsk plastfabri­kör som tröttnat på Mallorca och istället semestrar på Strandbade­n i Falkenberg där Mats Olin till synes helt omotiverat bryter ut i sång. ”Jag tror, jag tror på sooommaren. Jag tror, jag tror på soool igen…” HN:S Tv-recensent är måttligt road efter visningen. ”Svagt, mycket svagt”, heter det. ”Dravel”, utbrister en icke namngiven dam i kiosken medan två torghandla­re som vill vara anonyma kallar det kort och gott för ”Skräp !”Knappast någon vetenskapl­ig undersökni­ng, men någonstans i det häradet ligger kommentare­rna.

DEN SÅ KALLADE klutahande­ln på torget i Varberg har varit både omstridd och kringgärda­d med besynnerli­ga restriktio­ner. Nu tycks det dock som om motståndar­na får bita i gräset då en utredning av stadens polismästa­re med stöd av polisen i Halmstad konstatera­r att handlarna förvisso bryter mot bestämmels­erna som fastslår att endast ”stuvar och dylikt” får säljas på kyrkoplan, men att detta på intet sätt är störande ur ordningssy­npunkt. Drätselkam­maren föreslår därför nu att paragrafen helt enkelt slopas.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden