Hallands Nyheter

Kan inte vara nöjd medspelet

Det spelade ingen roll att Böljan har allsvensk rutin på plan just nu. Inget fungerar framåt. – Jag tror det handlar om självförtr­oende, sa nya spelaren Linda Nöjd.

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

”Bara vi fortsätter att tro så kommer det till slut” LINDA NÖJD Böljan

Jätteny i Böljan är hon inte, hon har funnits med på träningar som hjälp till Maria Nilsson. Men i slutet av maj skrevs hon in som spelare också.

– Vi hade en del skador så det var lika bra.

Den 34-åriga mittfältar­en har rutin från spel i Allsvenska­n med Djurgården/älvsjö (Sm-guld 2003). Hon har också spelat i elitettan med Hovås Billdal och många år i division 1 med bland annat QBIK, Mallbacken och Dalsjöfors.

Så det är en spelare som sett mycket.

– Bara vi fortsätter att tro så kommer det till slut. Det gäller bara att få med sig något. Jag tycker att kvalitén i laget finns. Så där är jag inte orolig.

LINDA NÖJD HOPPADE in senast mot Östersund, och nu blev det en halvlek.

– Jag har ganska bra kondition, men saknar fotbollsfl­åset. Tanken är att jag ska hjälpa till vid sidan om och jag spelar om jag blir uttagen.

Hon bor just nu i Varberg, men har föräldrarn­a i Falkenberg. Förra säsongen spelade hon i Äspered i fyran. Så steget tillbaka till elitfotbol­len kom snabbt.

Men hjälpa Böljan till poäng kunde hon inte. Det var andefattig­t framåt och knappt några målchanser alls för något av lagen.

Alsha Faiqi missade en jättechans i den elfte minuten innan Uppsala gjorde sitt segermål på straff sedan Alexandra Frantzén fällt Moa Mattsson. Mattsson satte säkert straffen.

När Uppsala kom till anfall hade man alltid minst fyra spelare med

och bra understöd från mittfältet. När Böljan gick fram var det en och en eller anfallarna femton meter före understöde­t.

Vi noterade några långskott i andra från Linn Albrektsso­n och Ida Lindqvist och en bakåtpassn­ing från Uppsala som Linn Albrektsso­n så när hann först på. Men det var allt. Borde ni inte röra om mer i anfallet, flytta upp Maria Nilsson eller Johanna Prim tidigt till exempel?

– Vi jobbar mycket med trygghet i förstaläge­t och det är svårt att ruska om hur som helst. Det står ju bara 0–1 och med en kvittering är det ju en helt annan känsla, menade tränaren Tobias Barin.

Det är anfallskri­s i Böljan. Och nu tittar man på förstärkni­ngar.

– Det är väl där främst offensiv kvalité vi söker och vi har ögonen öppna. Men det handlar också om vad klubben kan erbjuda. I dag fick vi sena återbud från Wilma Persson-gullqvist och Nanna Jansson som båda var sjuka. Det ställde till det lite, sa Tobias Barin. Som tillade: – Och vi var ju inte utspelade utan lika bra som de. Men vi måste få med oss flytet och få första målet.

 ??  ?? NY. Linda Nöjd har gått från hjälpträna­re till spelare i Böljan
NY. Linda Nöjd har gått från hjälpträna­re till spelare i Böljan
 ?? Bild: ROBERT BOMAN ??
Bild: ROBERT BOMAN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden