Hallands Nyheter

Halmstad fick ”bara” oavgjort

- SEBASTIAN PEARSON 010-471 51 53 sp@hn.se

”Jag är inte glad över resultatet. Vi är i botten av tabellen och behöver vinna matcher. Alla i laget vill stanna i Allsvenska­n”

hade önskat att vi inte släppte in ett mål direkt efteråt. Det är en lagmatch. Jag bryr mig inte om mitt mål om vi inte vinner matchen.

FÖR HBK FICK sin vana trogen inte fira länge. Elfsborg tog fyra minuter senare vara på att Jesper Westerberg gick bort sig utanför straffområ­det. Per Frick spelade fram Simon Lundevall i den öppna ytan i straffområ­det, som därefter lite för enkelt rullade in bollen mellan Pettersson­s ben till 1–1.

Igor Krulj svarade med att byta ut Alho, som fick kramp i båda benen, och satte i stället in Kosuke Kinoshita, samtidigt som Gabriel Gudmundsso­n ersatte Fredrik Olsson. Det gav nya friska ben och flera farliga målchanser. Gudmundsso­n hade två fina skott utifrån, men fick inte fira ett avgörande mål.

– Jag försökte bara komma in med fart och energi för att lyfta laget så mycket som möjligt i det läget. Det kändes okej, men jag missade lite för mycket, medger Gudmundsso­n.

NIKOLAI ALHO HBK

HBK BACKADE UNDER de sista tio minuterna hem, vilket åter släppte in Elfsborg i matchen. Issam Jebali sköt utifrån, men prickade i likhet med Olsson stolpen. Mer än så blev det inte. En poäng och ett litet steg närmare säker mark, då Sundsvall förlorade mot Sirius.

– Det känns ändå surt. Vi hade kunnat få in ett mål till och avsluta matchen med tre poäng, men jag tyckte ändå att de såg bra ut, säger Gudmundsso­n.

– Det viktigaste är att vi tror på det. Vi tror på Igors ideologi och kommer jobba vidare lika hårt, säger Alho.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden