Hallands Nyheter

Kraym på semester då satte yttern fart

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

Underläge 0–1 för Ullared och läget såg mörkt ut. Då tog Alexander Johansson tag i handlingen och iscensatte vändningen.

ULLARED HÖGANÄS

(0–1)

Det mesta handlade om Ullareds Alexander Johansson i matchen mellan Ullared och Höganäs. Han tog sig fram, gick förbi och gjorde mål. Hans favoritspe­lare är Arjen Robben - och likheterna med snabbheten och den fina vänsterfot­en är inte svåra att se.

– Bara man kan hjälpa laget, sedan om man gör poäng är alltid kul men det viktigaste är att man vinner, sa matchhjält­en Alexander Johansson efter 2–1-segern över Höganäs.

HAN VAR HÖGST delaktig i båda målen. På det första tog han sig, med sin funktionel­la teknik, förbi två spelare - spelade snett inåt bakåt till Oskar Larsson som bara behövde placera in den för 1-1. Sedan var det segermålet. Forwarden Andreas Litzell gjorde ett föredömlig­t defensivt arbete vann bollen - och gav den till helt rätt spelare, Alexander Johansson. Som med en stenhård vrist, utanför straffområ­det placerade in den i hörnet.

– Jag fick utmana mycket enmot-en i dag och det är det jag gillar och när man väl kommer förbi backen första gången så får man bra självförtr­oende - då är det bara att mala på, sa en ödmjuk 22-åring.

Alexander Johansson har stått för en mycket bra säsong och är med marginal lagets bästa målskytt. Inget snack från lag högre upp i seriesyste­met?

– Nej, inget än så länge, men man kan alltid hoppas, skrattar Johansson.

Ullared fick en bra start efter att Ali Kraym tog över som tränare, sedan kom två raka förluster. I dag var han på semester och den skadade spelaren och Krayms hjälpgubbe Jakob Nilsson fick hålla i det.

– Detta var väldigt skönt, framförall­t med tanke på hur vårsäsonge­n har sett ut. Det blir lite mer arbetstro och lite lättare att ha semester nu, sa dagens headcoach Jakob Nilsson.

I MATCHEN BÖRJADE Ullared nervöst. Det var Höganäs som vågade, som skapade chanser och som tog ledningen. Som kunde dessutom kunde varit större - men i Höganäs saknades effektivit­eten. Och när kvittering­en kom släppte det för Ullared.

– Målen styr matcherna och vi fick psykologis­kt viktiga mål, fortsatte Nilsson.

I STÖRRE DELEN av andra halvek höll Ullared Höganäs borta från farliga lägen, men mot slutet kröp hemmalaget allt längre ner. Men när trycket var som störst stod den trygge Johan Brattberg i vägen.

– Jag är nöjd med prestation­en i dag. En typ av match där målvakten kan avgöra - nu är det bara att njuta, sa Brattberg, vars semester blir kort. Snart är det träning med Falkenberg igen.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN / FALKENBERG­SBILD.SE ?? FÖREBILD. Alexander Johanssons idol är Arjen Robben - i dag såg man varför.
Bild: ROBERT BOMAN / FALKENBERG­SBILD.SE FÖREBILD. Alexander Johanssons idol är Arjen Robben - i dag såg man varför.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden