Hallands Nyheter

Ronja Cronwall tog farväl på bästa sätt

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

Komfortabe­l seger för Valinge mot Falköping och duon sa farväl på bästa sätt.

VALINGE FALKÖPING

(2–0)

Snart ska Ronja Cronwall ut på sitt livs äventyr tillsamman­s med lagkompise­n Ebba Gustafsson. I dag gjorde hon sin sista match för Valinge – och ett mer värdigt slut får man leta efter. Hon gjorde mål och Valinge vann komfortabe­lt.

– Vi hade så klart velat ha kvar båda två men det är en chans man bara får en gång och jag gläds med dem, sa Valinges tränare Tobias Ekdahl efter 3–0-segern över Falköping.

Målet var Ronjas sjunde för säsongen och både hon och Ebba har bidragit under säsongen. Men tränaren Tobias Ekdahl vet var de hittar sina ersättare - i den egna truppen.

– Vi har flera spelare som är på väg tillbaka från skador, som Frida Dyverfors och Michaela Danielsson. Dessutom kommer Leena Puranen kunna delta mer i höst. De blir som värvningar.

– Vi har redan en bred trupp med mycket konkurrens och de spelarna som kommer tillbaka kommer att vara ruskigt taggade.

Han berättar att nyckeln till segern var ett oerhört stabilt försvarssp­el - som byggde på hög press redan från start.

– En riktigt bra match och vi kunde ha gjort ett par mål till, vi fick till exempel ett mål bortdömt.

Nykomlinga­rna Valinge har stått för en bra första halva av säsongen. Efter dagens seger ligger de femma och Ekdahl finner ingen anledning varför de inte ska kunna titta länge upp i tabellen.

– Dessutom ska vi träna in ett helt nytt spelsätt nu under uppehållet. Det ska nog kunna överraska de andra. Och blir en nytändning för vårt lag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden