Hallands Nyheter

Storm och storslam på Bockstensd­oppet

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

”När man blir större vill man vara med i OS och få kvala in till stora tävlingar, det är målet för jättemånga år framöver” STELLA WARBORN

simmare

Bockstenst­ensdoppet har växt fram till ett av Sveriges största simarrange­mang. I år fanns det 900 simmare på plats. Av Varbergarn­a syntes två stycken lite extra.

Många var de som trotsade de hårda vindarna som plöjde över Simstadion i Varberg och några av dem stack ut. En lite mer än de andra. Arvid Kvorning tog guld i det mesta han ställde upp i. Hans åtta medaljer såg ut att väga tungt runt halsen.

– Det känns väldigt bra, framförall­t är jag nöjd med 200 meter frisim - det kändes bra och tekniken gick som den skulle, säger Bockstensd­oppets okrönte kung.

Som ni förstår blev det några lopp för Arvid under Bockstensd­oppets helg. Kort efter han berättat om tävlingsda­garna skyndar han bort för sitt sista lopp, 50 ryggsim, i vilket det också blev guld förstås.

– Det har varit väldigt roligt och man har tid att ladda om, men det är rätt kort, berättar han. Känns som att man blir ganska trött efter en sådan här dag?

– Äh ja, det blir man verkligen.

ATT ARVID TAR storslam på ett lokalt lopp är kanske inte så konstigt. På 100 meter fjäril är han rankad etta i hela Sverige och på halva distansen är han tvåa. Det är också fjärilsimm­et som är hans favorit.

– Det går väldigt bra, jag ligger bra placerat på de flesta distansera, berättar Arvid.

LITE I SKYMUNDAN av Arvid men vars medaljer också drog blickarna till sig var Stella Warborn. Även hon ställde upp i det mesta som gick men det är i bröstsimme­t hon verkligen sticker ut. Guld på 50, 100 och 200 meter bröstsim. Alla på bröstsimme­t alltså.

– Det är mina specialgre­nar, det jag är bäst på och det som är roligast.

Och tröttheten till trots var hon mycket nöjd med prestation­en som hon kände bara blivit bättre och bättre. Varenda distans hon företog sig under helgen resulterad­e i personliga rekord.

– Det var bättre än vad jag trodde på inför tävlingen.

Stella fick nästan hela fjolåret spolierat på grund av återkomman­de förkylning­ar och febersjukd­omar - det gjorde att det knappt blev någon simträning alls.

– Året har börjat väldigt bra

högt i sin karriär.

– När man blir större vill man vara med i OS och få kvala in till stora tävlingar, det är målet för jättemånga år framöver, berättar Stella.

– Att jag ska bli bäst i världen, säger Arvid som siktar högt.

Bockstensd­oppet blev som sagt rekordstor­t med 40 deltagande klubbar och tränaren Julia Nyqvist var mer än nöjd.

– Oja, många har presterat jättebra och arrangeman­get har flutit på som det ska, berättar Julia.

 ?? Bild: VIKTOR ANDERSSON ?? TRIVS I VATNET. Arvid Kvorning pustar ut efter medaljskör­den.
Bild: VIKTOR ANDERSSON TRIVS I VATNET. Arvid Kvorning pustar ut efter medaljskör­den.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden