Hallands Nyheter

”Jag kom ifatt dem, en efter en, efter en”

- VIKTOR ANDERSSON viktor.andersson@hn.se

Sm-guld i sitt första Sm-lopp någonsin och andra segern inom loppet av sex dagar. Sebastian Norberg har hittat Triathlon-formen.

Det går bra nu Sebastian. Förra helgen guld på Varbergslo­ppet. Denna helgen nytt guld - denna gången på SM i Vansbro.

– Jag tror faktiskt att förra veckans lopp var en riktigt bra genomkörar­e inför denna distansen, berättar Varbergs-triathlete­n Sebastian Norberg.

Och vem kan säga emot honom. Nytt guld och med nästan två minuters marginal.

– Detta var säsongens stora mål så det känns fantastisk­t - har inte ont någonstans i dag, säger Sebastian förvånat.

HAN TROR ATT det var hans taktiska dispositio­n som var avgörande.

– Jag hade en plan hur jag skulle lägga upp loppet och så genomförde jag det. Körde mitt race. Känslan var att jag la upp loppet smartast.

Efter simningen, som är hans svagaste gren, låg Sebastian sjua och hade en tre minuter upp till täten. Ett bra cykellopp senare hade han gett sig bästa möjliga utgångsläg­e inför den avslutade halvmaran. Och som han avslutade, han plockade löpare efter löpare och till slut var han i tät - och höll det.

– Det var fantastisk­t att få springa om löpare efter löpare sådär, när jag kom upp på tredjeplat­sen kände att wow, pallplats. Målet var topp fem så detta var så bra som det kunde bli, fortsätter Norberg. Han utvecklar. – Jag tror att de i täten helt enkelt hetsade varandra för hårt och körde slut på varandra. De räknade nog inte med att jag var så nära som jag var.

FÖRRA VECKAN VAR det vindarna som ställde till det för atleterna - i dag var det värmen. Hur hanterade du den?

– Jo men jag kände att jag hanterade den bra, jag hade min egen langning vid varje vattenstop­p och var noga med att dricka två muggar plus energidryc­k varje gång. Drycken är väldigt viktig och man måste vara smart.

Detta var Sebastians första SM på distansen. Innan hade han bara ställt upp olympisk distans på SM. Ett av ett guld alltså och det räckte inte där. Förstaplat­sen i loppet gör honom dessutom till Sveriges representa­nt på VM i augusti.

– Det blir det nya stora målet, nu blir det träning helt mot VM.

 ?? Bild: PRIVAT ?? SUPERVECKA­N. Nu väntar VM för Sebastian Norberg.
Bild: PRIVAT SUPERVECKA­N. Nu väntar VM för Sebastian Norberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden