Hallands Nyheter

Oskar vann Smbrons – i fel stil

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Oskar Johansson, Varbergs Bois, tog under helgen brons i fristil under Sm-veckan i Borås. Trots framgångar­na ser han det mest som en kul grej.

– Jag verkar ha talang för fristil, men grekisk-romersk stil kommer alltid gå före, berättade Oskar efter bronset i 86 kilos-klassen.

Oskar kom oförberedd till SMveckan i Borås. Han hade inte tävlat i fristil sedan han tog brons under en turnering i Serbien för sju månader sedan. Trots den dåliga uppladdnin­gen lyckades han vinna tre av fyra matcher. Han gör dessutom sitt första år som senior.

– Det är ju stor skillnad nu som senior. Dom är riktigt duktiga, och jag fick en tuff start där jag inte var helt på det och förlorade med 12-1. Då skrev jag på facebook till lagkamrate­rna att detta inte är min grej, berättar han.

MEN EFTER FÖRSTA matchens kalldusch lyckades Oskar ta sig samman och vinna tre matcher i rad med siffrorna 10-0, 14-8 och 10-0. Efter sista matchen kom landslagst­ränaren i fristil fram och gratulerad­e. Något som gladde Oskar, som inte hade tänkt ställa upp från början.

– Jag blev övertalad av min tränare Bengan. Det får gå som det går tänkte jag, men nu kommer jag säkert bli kallad till massa tävlingar med fristilen. Om landslaget frågar ställer jag säkert upp om det inte krockar med tävlingar i grekiskrom­ersk stil, säger han.

Även Håkan Persson från Varbergs Bois deltog under Sm-veckan. Han lyckades ta en sjunde plats i 57 kilos-klassen.

 ?? Bild: KPIXFOTO SWEDEN ?? INTE BEREDD. Oskar Johansson var själv förvånad efter framgången i fristil. Han brottas vanligtvis mest Grekisk-romersk stil.
Bild: KPIXFOTO SWEDEN INTE BEREDD. Oskar Johansson var själv förvånad efter framgången i fristil. Han brottas vanligtvis mest Grekisk-romersk stil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden