Hallands Nyheter

Svensson sexa på kortbane-sm i Borås

- POVEL ARWIDSON pa@hn.se

Johan Svensson, falkenberg­aren, blev i går femma på kortbane-sm i Borås. Dessutom blev Glommen-cyklisten Gustav Johansson, bästa junior.

– Det är väl okej, jag är hyfsat nöjd. Jag hade väl kanske medaljambi­tioner, säger Svensson, som tävlar för CK Bure, efter loppet.

Svensson var med i täten under hela loppet, men lyckades inte hänga med när en klunga drog i väg bortåt slutet. Det var ett svårcyklat lopp för honom, som till skillnad från de andra cyklistern­a i täten inte hade några lagkamrate­r med sig. De två lagkamrate­rna från Bure, Peter Carlsson och Tobias Hallengren, halkade nämligen efter tidigt.

– Det är svårt när man är ensam. Jag får avväga min cykling mer, och spela kall ibland och chansa ibland. Men jag kände mig stark och det kändes som att det skulle kunna gå att ta medalj. Jag hade hoppats på att min klunga skulle komma ikapp toppklunga­n, men ingen ville ta ansvar och göra det. Hade jag gjort det själv hade jag nog varit rökt sen, fortsätter Svensson.

Nästa tävling för Halmstadve­teranen, som fyller 38 i år, blir Sverigecup­en i Malmö om ett par veckor. Där hoppas han på topp tio.

GUSTAV JOHANSSON, FRÅN Halmstad CK, rullade in på en 18:e plats. Han blev bästa junior i tävlingen.

– Det känns bra, det var roligt. Det var en ganska lättåkt bana, så det var lätt att flyta med, för att sedan se om man kunde hitta på något, säger Johansson.

Om bara ett par veckor ska 18-årige Johansson represente­ra Sverige under junior-em i velodrom i Portugal. Där siktar han på pallplats.ß

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden