Hallands Nyheter

Kort första match för Federer

- TT

Roger Federer behövde endast spela klart tolv game, och Novak Djokovic bara elva, för att ta sig vidare i Wimbledon. De stora herrstjärn­ornas motståndar­e tvingades båda bryta på grund av skador i den första omgången.

Den 35-årige tennislege­ndaren Federer hade ett tungt fjolår med skador och dalande rankning. Men årets säsong inledde han med att vinna Australian Open – och därmed ta sin 18:e grand slam-titel.

I WIMBLEDONS FÖRSTA omgång ställdes Federer aldrig på prov mot 84-rankade Oleksandr Dolgopolov som dras med en misstänkt fotledsska­da.

Ukrainaren orkade bara med ett och ett halvt set, totat tolv game, och gav upp när Federer ledde med 6–3, 3–0 och 30–30 i det trettonde gamet.

– Det kändes väldigt bra att vara tillbaka på centercour­ten. Jag hade hoppats att han (Dolgopolov) skulle känna sig bättre, men han har haft ett tufft år och tvingats bryta flera matcher, sade världsfemm­an Roger Federer till Eurosport.

Matchen varade bara i 43 minuter till storpublik­ens troliga missnöje.

– Wimbledon är en fantastisk plats att spela på. Jag har redan uppfyllt min dröm i att komma tillbaka hit frisk. Några av min karriärs största ögonblick har skett här. Drömmen fortsätter, sade Federer som i nästa omgång möter 192-rankade Stefanos Tsitsipas, Grekland, eller 79-rankade Dusan Lajovic, Serbien.

LAJOVICS LANDSMAN, 30-årige världsfyra­n Novak Djokovic, gick vidare till den andra omgången efter bara 40 minuters spel mot Martin Klizan, Slovakien, som hämmas av en vadskada.

Vänsterhän­te Klizan tvingades avbryta matchen, som spelades på centercour­ten innan Federer–dolgopolov, vid ställninge­n 6–3, 2–0 till den 12-faldige grand slam-vinnaren Djokovic som i andra omgången ställs mot 136-rankade Adam Pavlasek från Tjeckien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden