Hallands Nyheter

Nye Spindelman­nen älskar Alicia Vikander

- GUNNAR REHLIN/TT

Tom Holland gör huvudrolle­n i en av sommarens största filmer. Spider-man-stjärnan själv vill dock mest prata om Alicia Vikander – särskilt då han får veta att hon, liksom han själv, är utbildad i klassisk balett. – Nu älskar jag henne ännu mer, säger han till TT.

Ämnet balett dyker upp eftersom Tom Holland i rollen som Spiderman bör ha haft stor nytta av sin dansutbild­ning – han har tidigare bland annat varit med i en uppsättnin­g av musikalen Billy Elliot.

– Ja, även om mycket är stuntjobb och specialeff­ekter så är det klart att det har hjälpt mig. Man lär sig att få en helt annan kontroll över sin kropp, säger han. Och fortsätter: – Herregud, Alicia Vikander kan dansa balett. Det där gjorde verkligen min dag. Fantastisk­t, vi måste få göra en film tillsamman­s.

TOM HOLLAND LÄNGTAR uppenbarli­gen efter att få jobba med den svenska Oscarsvinn­aren. En svensk som han redan har fått samarbeta med är Joel Kinnaman, som spelade hans pappa i thrillern Edge of winter.

– Joel är ju en bjässe. Vi har en scen i filmen där vi ska slåss. I verklighet­en skulle jag inte ha en chans mot honom, säger Tom Holland.

Men åter till Spider–man. Holland dök upp som superhjält­en i den senaste Captain America-filmen och har nu fått sin egen film – Spider-man: Homecoming, som får svensk biopremiär i dag.

Han är den tredje skådespela­ren under 2000-talet (efter Tobey Maguire och Andrew Garfield) att spela ynglingen Peter Parker som, efter att ha blivit biten av en radioaktiv spindel, blir brottsbekä­mparen Spider-man.

– Jag tror att han är så populär eftersom Peter Parker är så vanlig, med samma vardagspro­blem som andra har, det gör att man kan känna igen sig i honom. Det är en stor del i det som gör honom till någon som publiken tycker om, säger Tom Holland.

FRAMFÖR SIG HAR han nu ytterligar­e ett par Spider-man-filmer liksom gästspel i ett par av de Marvelrull­ar där alla brottsbekä­mparna samlas. Att vara en del av det som kallas Marveluniv­ersumet är något som han har drömt om.

– Det är stort. Och visst tar det mycket tid, men det gör inte att jag måste tacka nej till andra filmer. Mellan varje Marvelfilm hinner jag med att göra en eller ett par mindre filmer, som till exempel Edge of winter.

Och så var det ju det där med Alicia Vikander. När intervjun är slut säger Tom Holland:

– Om du skulle träffa henne, så hälsa från mig. Hon är fantastisk.

”Mellan varje Marvelfilm hinner jag med att göra en eller ett par mindre filmer.”

TOM HOLLAND

 ?? Bild: AHN YOUNG-JOON ?? NY AVENGER. I och med rollen som Spider-man är nu Tom Holland en del i det omåttligt populära Marveluniv­ersumet. Det är stort, säger han. Arkivbild.
Bild: AHN YOUNG-JOON NY AVENGER. I och med rollen som Spider-man är nu Tom Holland en del i det omåttligt populära Marveluniv­ersumet. Det är stort, säger han. Arkivbild.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden