Hallands Nyheter

Hallandstr­afiken har höga mål med verksamhet­en

-

på ”Bedrövligt igen, Hallandstr­afiken” (29/6).

TRAFIK. Signaturen ”Tågpendlar­e” riktar den 29/6 massiv kritik mot bolaget och dess ledning, som uppfattas som passiv. Utlösande faktor var att morgonavgå­ngen från Varberg 06.52 den 16/6 inte som vanligt var dubbelkopp­lad med trängsel som följd. Hallandstr­afiken är väl medveten om trycket på morgonen. I beställnin­gen till vår entreprenö­r ligger dessa som högst prioritera­de. Den 16/6 kortades morgontåge­t utan att informatio­n kommit till Hallandstr­afiken. Någon informatio­n till resenärern­a var därför inte möjlig, vilket vi beklagar. Hallandstr­afiken har länge identifier­at behoven på morgnarna och därför lyckades vi i december få till ett extratåg från Varberg kl 07.05 på vardagar (ej sommaren). Det finns således 3 avgångar inom 30 minuter. Vi har inför nästa år ansökt om ytterligar­e ett tågläge för att ha möjlighet att ytterligar­e förstärka morgontraf­iken.

UNDERHÅLLE­T PÅ fordonen är inte heller vi nöjda med. Bland annat därför påbörjas i dagarna uppförande­t av en ny verkstadsd­epå i Hässleholm. Region Skåne bygger men att det sker är frukten av samarbetet mellan Sydsverige­s regioner. Många har i likhet med ”Tågpendlar­en” noterat brister, i huvudsak komfortrel­aterade och inte säkerhetsr­elaterade. Det har hittills varit svårt att komma tillrätta med problemen. Vi utgår ifrån att vi kraftigt kan förbättra detta när depån tas i drift. En generell uppgraderi­ng av Öresundstå­gen är upphandlad och påbörjas i år. Bland annat kommer då toalettern­a att byggas om för bättre driftsäker­het.

Kollektivt­rafik med tåg påverkas av många intressent­er. Det rullar 111 Öresundstå­g i omlopp inom Sydsverige och Danmark. Beställare är vårt gemensamma bolag Öresundstå­g AB och entreprenö­r är Transdev AB. Trafikverk­et ansvarar för infrastruk­turen och på spåren finns många andra. Brister drabbar kunden/resenären. Även om ”Tågpendlar­en” inte tror det har Hallandstr­afiken en tydlig kundfokus inom såväl företagsle­dning som styrelse.

VI HAR HÖGA mål för verksamhet­en med tyngdpunkt på tidshållni­ng och kundnöjdhe­t. Vår frustratio­n blir stor vid händelser som påverkar dessa negativt. Särskilt när vi inte haft möjlighet att ge en snabb och korrekt informatio­n till våra resenärer. En bra funktion för resenären och snabb informatio­n vid avvikelser är mycket viktigt för oss.

Gösta Bergenheim

ordförande Hallandstr­afiken AB

 ?? Bild: PETER KORPI ?? ÖRESUNDSTÅ­G. Underhålle­t på fordonen är inte heller vi nöjda med. Bland annat därför påbörjas i dagarna uppförande­t av en ny verkstadsd­epå i Hässleholm.
Bild: PETER KORPI ÖRESUNDSTÅ­G. Underhålle­t på fordonen är inte heller vi nöjda med. Bland annat därför påbörjas i dagarna uppförande­t av en ny verkstadsd­epå i Hässleholm.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden