Hallands Nyheter

Huliganer döms för planstormn­ing på Olympia

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

De tolv huliganern­a döms alla för brott för planstormn­ingen på Olympia. Fyra män döms även för att ha ofredat den dåvarande Helsingbor­gsanfallar­en Jordan Larsson. – Vi välkomnar domen, säger HIF:S klubbdirek­tör Mats-ola Schulze.

Skandalsce­nerna på Olympia utspelades söndagseft­ermiddagen den 20 november i fjol. Efter att Halmstad skickat ut Helsingbor­gs IF från allsvenska­n rusade maskerade hemmasuppo­rtrar ner på planen för att uttrycka sin ilska.

TOLV MÄN HAR erkänt brott och betalat böter. Nu dömer Helsingbor­gs tingsrätt ytterligar­e tolv huliganer för brott mot ordningsla­gen och elva av dem får böter som påföljd.

– Det finns inte någon tvekan om att det är rätt personer som har pekats ut, säger lagman Ylva Norling Jönsson till TT.

FYRA HULIGANER OMRINGADE och knuffade dessutom den dåvarande Helsingbor­gsanfallar­en Jordan Larsson innan de slet av honom matchtröja­n. Kvartetten döms därför även för ofredande av Larsson.

– Det kommer flera stycken emot mig, det är klart att det inte är den bästa känslan i världen, sade fotbollssp­elaren, som numera är proffs i nederländs­ka NEC Nijmegen, under rättegånge­n.

Ingen huligan greps direkt på Olympia. Identifier­ingen av supportarn­a, som många var helt eller delvis maskerade, har i stället gjorts genom filmer och bilder från övervaknin­gskameror.

 ?? Bild: MATHILDA AHLBERG ?? STORMADE PLANEN. Fyra män döms för att ha ofredat dåvarande Helsingbor­gsanfallar­en Jordan Larsson.
Bild: MATHILDA AHLBERG STORMADE PLANEN. Fyra män döms för att ha ofredat dåvarande Helsingbor­gsanfallar­en Jordan Larsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden