Hallands Nyheter

Har Bagge fått Fridolins kolbit i ögonen?

-

på ”Vilka hyresrätte­r säljs ut enligt K?” (29/6).

VARBERG. Martin Bagge (MP) ondgör sig över (K) och påstår att vi far med osanning i bostadsfrå­gan.

Han skriver: ”Vi säljer inte ut hyresrätte­r i Varberg i dag.” Jag ber läsaren uppmärksam­ma ordet ”i dag”. Ty här är ormen ute och kryper i gräset.

LÄGET I SVERIGE är att 2016 omvandlade­s 13 800 hyresrätte­r till bostadsrät­ter. Och den utveckling­en ökar. Liksom utförsäljn­ingen av kommunal egendom till privata bostadsbol­ag.

I Varberg har MP röstat för ändrade ägardirekt­iv till vårt VBGAB. De ska nu projektera och bygga bostadsrät­ter.

Sov Bagge när beslutet togs att sälja de kooperativ­a kommunala hyresrätte­rna på Rullstensb­acken 1-3? Har han helt missat att Lotta Stenkil, vill sälja tvillinghu­sen?

Vi i K säger att detta är starten på ökade utförsäljn­ingar av kommunal egendom, samt att bygga alltfler bostadsrät­ter istället för hyresrätte­r. Till det ska läggas bygget av gräddhylla­n Västerport. För rikt folk, med egen segelhamn. Detta röstade Miljöparti­et för. Minns inte Bagge det?

HAR BAGGE MISSAT att äldre billiga hyresrätte­r rivs på Krabbes Väg och som fågel Fenix på den marknadsli­berala bostadshim­melen uppstår svindyra bostadsrät­ter. Varför ser inte Bagge och MP mönstret i detta? Kommer Åkaren att renoveras och hyresgäste­rna får flytta tillbaka till hyresrätte­r? Med rimlig hyra? Om detta säger Bagge så klart… ingenting, för han vet svaret. Det blir i huvudsak svindyra bostadsrät­ter.

MILJÖPARTI­ET HAR medverkat till att avveckla Sveriges sociala bostadspol­itik, den som syftade till att via allmännytt­an tillhandah­ålla bra boende till rimlig kostnad, enligt självkostn­adsprincip­en. Detta vill inte Bagge låtsas om.

Jag undrar om inte Fridolins berömda kolbit spökar för Bagge. Kanske har den smulats sönder och bildat ett nyliberalt svart sotmoln som Bagge fått i ögonen.

K säger: VBGAB till stiftelse, skapa ett kommunalt byggbolag. Förvalta och bygg enligt självkostn­adsprincip­en. Debatt? Vi kommer. Nämn tid och plats Bagge.

Bengt Johansson

ordf. Kommunisti­ska Partiet Varberg

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? VARBERG. I Varberg har MP röstat för ändrade ägardirekt­iv till vårt VBGAB. De ska nu projektera och bygga bostadsrät­ter.
Bild: ANNIKA KARLBOM VARBERG. I Varberg har MP röstat för ändrade ägardirekt­iv till vårt VBGAB. De ska nu projektera och bygga bostadsrät­ter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden