Hallands Nyheter

Döms för rånförsök mot godisbutik

- Matilda.carlstrom@hn.se

Det var på förmiddage­n den 8 februari i år som polisen larmades till butiken Lollipop i Onsala med anledning av rånförsök. Nu har domen fallit mot två pojkar i övre tonåren som tagit sig in i butiken beväpnade med en leksakspis­tol.

I förhör framkommer att de planerat att råna butiken i några dagar innan de gjorde slag i saken. Den ena pojken vacklade något och tänkte inte följa med, men bestämde sig ändå i sista stund för att göra det.

DE BÅDA POJKARNA avvek från skolan på förmiddage­n och bytte om i en dunge. Affären öppnade klockan 10 på förmiddage­n, och kvinnan som ensam jobbade i butiken denna dag stod och sorterade brev i ett bakre rum när hon såg två personer på övervaknin­gskameran. Den ena var iklädd en mask för ansiktet och gick direkt fram till disken. Den andra stannade kvar vid ytterdörre­n.

I förhöret framkommer att hon blev rädd och gick mot dörröppnin­gen. Hon såg då hur pojken i mask bar ett pistollikn­ande föremål i ena handen och en påse i den andra. Han skrek att hon skulle ge honom pengar, varpå hon började springa mot bakdörren.

EFTER TILLTAGET GICK pojkarna tillbaka till dungen för att byta kläder igen och återvände till skolan. I förhör med pojkarna framkommer att de uppvisar stor ånger för vad de utsatt kvinnan för.

Pojkarna fick inte med sig något stöldgods och de döms nu för rånförsök till ungdomsvår­d och ungdomstjä­nst på 40 timmar. En av dem döms även för ringa narkotikab­rott för att ha använt cannabis.

MATILDA CARLSTRÖM

 ?? Bild: PRIVAT ?? RÅNFÖRSÖK. Efter rånförsöke­t i februari spärrades butiken av för teknisk undersökni­ng.
Bild: PRIVAT RÅNFÖRSÖK. Efter rånförsöke­t i februari spärrades butiken av för teknisk undersökni­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden