Hallands Nyheter

Inbrott på Sjönevads Gästis

- matilda.carlstrom@hn.se

Vid fyratiden natten till torsdag såg vittnen hur tre män bröt sig in på Sjönevads Gästis i Falkenberg. Nöjesprofi­len Kålle Gunnarsson arrenderar restaurang­en i byggnaden. – Det är jättetråki­gt att höra, säger han.

Tre män, två födda på 70-talet och en på 50-talet, lämnade platsen i en grön bil efter att gjort inbrott i Sjönevads Gästis. Med hjälp av vittnena som gav vägvisning kunde polispatru­ll gripa dem på en liten grusväg vid en sjö i närheten.

– Det är ett par som jag uppfattar det som har sett det här och som biträder oss väldigt förnämligt. De beskriver vart bilen åker och när vi kommer fram är vittnena kvar och visar oss vilken liten grusväg vi ska köra ner för. Sådant underlätta­r verkligen, säger Ulla Brehm, polisens presstales­person. NÖJESPROFI­LEN KÅLLE Gunnarsson arrenderar restaurang­en inne i gästgiveri­et. När HN når honom på förmiddage­n har han fortfarand­e inte hört talas om inbrottet.

– Det är ju jättetråki­gt att höra, men skönt att de är gripna. Somliga straffar gud med detsamma, säger han.

Han berättar att det inte är första gången hans verksamhet­er drabbas av stöld.

– Vi hade två inbrott på Storan för ett tag sedan då någon brutit upp ett fönster. Då hade larmet gått i foajén så tjuvarna hade sprungit iväg.

Dessutom blev en dator stulen i det så kallade Bruna huset där skådespela­rna byter om.

– Vi hade olåst i kanske en halvtimme, och då passade de på...

DET HAR UPPRÄTTATS en anmälan om stöld genom inbrott på Sjönevad Gästis, men det är ännu oklart vad männen fick med sig.

MATILDA CARLSTRÖM

”Det är ju jättetråki­gt att höra, men skönt att de är gripna. Somliga straffar gud med detsamma” KÅLLE GUNNARSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden