Hallands Nyheter

Fakta: Nio underkända våningssän­gar

-

Barnmöbler.se Våningssän­g Domi III: Begäran om säljstopp och återkallel­se från konsument.

Bygghemma.se Loftsäng Edenwood Felix: Begäran om säljstopp.

CDON.SE Våningssän­g Vidaxl Futon: Begäran om säljstopp och återkallel­se från konsument.

Furnitureb­ox.se Högloftsän­g Ljusne: Ärendet avslutat med påpekande. Mindre brister som bedöms kunna åtgärdas vid kommande produktion.

Imöbler Våningssän­g Olle III: Företaget har avvecklats och finns inte kvar. Begäran om säljstopp och återkallel­se från konsument är relevant.

Jysk Familjesän­g Hjallerup: Begäran om säljstopp.

Passionhom­e Våningssän­g Erik Grå: Begäran om säljstopp och återkallel­se från konsument.

Peter Franssons Snickeri AB Peter våningssän­g: Begäran om säljstopp.

Vemdaliahu­set Våningssän­g Compis: Begäran om säljstopp och återkallel­se från konsument.

4 All Babies AB Babybest Loftsäng Rosagrön: Företaget lyckades inte leverera en säng för kontrollen. brister. Fem av sängarna var riktigt dåliga där bristerna var av sådan karaktär att de kan vålla stora kroppsskad­or”, säger Maria Holmberg, utredare på Konsumentv­erket, i ett pressmedde­lande.

Några av bristerna är farliga öppningar där barn kan falla ut och sedan bli hängande i huvudet, lösa ribbor i sängbottne­n, uppstickan­de hörnstolpa­r där kläder kan fastna och orsaka fallolycko­r eller strypriske­r, fällmekani­sm där fingrar kan komma i kläm och i värsta fall klippas av.

Enligt Konsumentv­erket var resultatet lika nedslående senast man testade våningssän­gar. Maria Holmberg säger att branschen är omogen och dålig på att ställa säkerhetsk­rav på sina leverantör­er.

Niklas Svahn/tt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden