Hallands Nyheter

Diamanten värd priset

Det blev en bejublad seger för Christoffe­r Eriksson med hästen Diamanten. Men Peter och Kent Forsbergs häst fick slita. – Det känns fantastisk­t. Roligt att Christoffe­r också får sitta upp i vagnen och visa vilken duktig kusk han är, sa Kent Forsberg.

- THOMAS ENGMAN

I finalen tog Muscle Husle täten från ytterspår. Och han behöll ledningen ut på sista varvet. Paul the Apostle och Diamanten jagade närmast bakom. På bortre lång kom Diamanten utanför ledaren.

Sedan tog sig Diamanten om och kunde spurta hem segern med en noslängd. Segertid:1.10,0.

”Hockeyhäst­en” tog alltså ytterligar­e en fin seger.

DIAMANTEN VAR HUVUDET högre än sina medtävlare redan i Sprintermä­starens första försök. Kusken Robert Bergh, som körde försöket, tog det medium från start och hamnade i andra par utvändigt. Den avgörande slutstöten kom 500 kvar och segertiden blev 1.10,4, nytt banrekord för svenskfödd­a hästar.

– Ett behagligt försök och efter loppet stod hästen och gnäggade. När vi attackerad­e 550 kvar fick jag säga till honom och när han fick korn på Adrians häst gick det fort, förklarade Robert.

TILL FINAL GICK även Racing Mange som smög med i vinnarhåle­t och höll farten starkt på upploppet. Mindyourva­lue W.F. kördes också defensivt och belönades med den sista finalplats­en.

Peter Unterstein­ers Sobel Conway var med i rusningen från start men galopperad­e bort sig efter 200 meter.

En minst lika imponerand­e segrare visa upp sig i andra försöket. Lutfi Kolgjinis Rajesh Face gled runt ovalen i ledningen som han tog över på första långsidan och avgjorde säkert på tiden 1.10,9.

– Det är som magi att köra hästen som har en fantastisk steglängd, log Lutfi.

NÄR BILEN SLÄPPTE fältet var Paul The Apostle klart snabbast men Örjan Kihlström valde att släppa till storfavori­ten. På upploppet hade Paul The Apostle en växel kvar och blev tvåa. Tredjeplat­sen gick till Grant Boko som harvat i kön hela vägen men avslutade klart positivt.

Hemmahoppe­t Gandhi Boko tvekade lite från start och tog ett galoppsteg. Christoffe­r Eriksson hittade dock en rygg att följa men in på upploppet tappade duon kontakt med tättrion. Men fjärdeplat­sen visade sig räcka för att nå finalen.

– Hästen fungerade inte och sprang på högertöm, förklarade tränaren Marcus Lindgren.

Sista försöket bjöd på stor sport och dramatik. Det såg länge ljust ut för Electric Light i ledningen men kort före mål fick Peter Unterstein­ers springare ge sig för Makethemar­k.

”Det är som magi att köra hästen”

LUFTI KOLGJINIS RAJESH

DET LÅGA TEMPOT i täten gynnade inte favoriten men med 1.08,4 sista 500 meterna blev det segerjubel.

– Givetvis var jag orolig att inte vinna heatet men finalplats var jag säker på, fortsatte Ulf.

Peter Unterstein­er var nöjd med Electric Lights insats men resultatet var retligt som knappt slagen. Muscle Hustle, Robert Berghs tredje finalist, gick lika fort som tätduon.

 ?? Bild: JONATAN BYLARS ?? SEGER I BÅDE FÖRSÖK OCH FINAL. Diamanten gånger 2. Först med Robert Bergh i försöket och sedan med Christoffe­r Eriksson i finalen.
Bild: JONATAN BYLARS SEGER I BÅDE FÖRSÖK OCH FINAL. Diamanten gånger 2. Först med Robert Bergh i försöket och sedan med Christoffe­r Eriksson i finalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden