Hallands Nyheter

Matchovan Lindahl känner tvivel inför EM

- ERIC HILMERSSON 031-62 40 52 eric.hilmersson@gp.se

Hon missade hela vårsäsonge­n på grund av ett brutet finger och dagens träningsma­tch blir rutinerade Hedvig Lindahls andra på nästan tre månader. – Givetvis är det lite mer tvivel den här gången, säger målvakten.

Lindahl har varit landslaget­s förstemålv­akt sedan 2005 och i OS förra året blev hon en av de stora hjältarna med sina avgörande straffrädd­ningar som ledde till finalen. Med sina 137 landskampe­r är hon en av Sveriges mest meriterade spelare genom tiderna – och den rutinen kommer väl till pass efter den märkliga säsongen.

– Jag har ju ärligt talat inte haft en perfekt uppladdnin­g eftersom jag missade alla matcher i ligan i våras. Så när jag är trött kan jag känna att ”hur ska det här gå?” Jag är ganska säker på att när det väl blir premiär är det inte så mycket att oroa sig över. Men givetvis är det lite mer tvivel den här gången, säger hon dagen före Em-genrepet mot Mexiko.

LINDAHL BOR TILL vardags i London med sin fru Sabine och deras två söner. Den yngste, Nathan, är inte ens ett halvår gammal och att behöva lämna familjen i flera veckor är tufft för Lindahl.

– Ja, jag är ju van nu, men det är klart att det finns annat som spelar roll nu när man har små individer därhemma. Tacka vet jag videosamta­l.

– Och att jag behöver åka ifrån dem gör att jag vill göra det här jobbet ännu bättre. Jag vill inte vara här och bara tänka ”kul att vara med tjejerna” utan jag är här för att göra jobbet. Sådan har jag blivit mycket mer sedan jag fick barn, det finns ingen anledning att vara här om jag inte gör det bra.

Lindahl fyllde 34 i våras och har genom åren upplevt tunga motgångar och stora framgångar på fotbollspl­anen. Nu närmar sig slutet – även om hon inte utesluter ännu ett mästerskap med landslaget – och då är det en stor titel som driver henne att satsa vidare i Chelsea.

”Jag har en tuff situation i Chelsea, vi har riktigt bra målvakter i klubben nu”

HEDVIG LINDAHL

– JA, DET finns fortfarand­e en resa mot Champions League-guld som jag vill vara med på. Så det finns mycket att vara motiverad för. Men det ska funka också, man kan ju inte ta död på sig själv på vägen. Jag har en tuff situation i Chelsea, vi har riktigt bra målvakter i klubben nu och det kommer krävas rejäl inspiratio­n att ta en plats i startelvan.

 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK ?? SAKNAR MATCHTRÄNI­NG. Dagens träningsma­tch mot Mexiko blir Hedvig Lindahls blott andra match på nästan tre månader. Hon missade stora delar av vårsäsonge­n på grund av ett brutet finger.
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK SAKNAR MATCHTRÄNI­NG. Dagens träningsma­tch mot Mexiko blir Hedvig Lindahls blott andra match på nästan tre månader. Hon missade stora delar av vårsäsonge­n på grund av ett brutet finger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden