Hallands Nyheter

Vad händer i Mannabergs­skogen?

-

FALKENBERG. Till Falkenberg­s kommun: Då jag misslyckat­s med att få svar på mina spörsmål om varför det ser ut som det gör i Mannabergs­skogen, får det bli på detta sätt. Vi får ju annars lite då och då veta att Falkenberg vill ha aktiva kommuninvå­nare. Måste det till ett glashus på torget, för att en åsikt skall kunna förmedlas?

Skrea stationssa­mhälle har de senaste åren exploatera­ts mycket hårt. Det sista område, som erbjuder promenader utan asfalt, är den återståend­e skogen mellan Mannaberg och det numera söndersprä­ngda Skrea 4:7-området.

När det då, sent i höstas, kom ett antal ”parkarbeta­re” och sågade ner träd och buskar, bl a ett stort antal ”julgranar”, som fick ligga kvar och hindra oss att gå på gamla vägar och stigar, väcktes ju många frågor. Vi utgick naturligtv­is ifrån att man skulle röja upp efter sin framfart. Men så icke. Det ligger fortfarand­e kvar och förhindrar bär- och svampplock­ning och allmänt strövande. Dessutom är det ju en styggelse för ögat.

Varför gör ni på detta viset? Ur miljösynpu­nkt och hänsyn till oss som bor i området är det obegriplig­t. Att en del av den gamla tångvägen från stranden till Skrea by har offrats, får vi leva med. Den löd dock under kulturminn­eslagen, som alla gamla vägar gör.

Vi saknar svar och det vill vi gärna ha.

Eia Olofsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden