Hallands Nyheter

Bad ska rustas upp

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Nu behöver Klitterbad­ets framtid synas. Exakt hur stor upprustnin­g som behövs är oklart, men klart är i alla fall att det blir en stor investerin­g som behöver göras skyndsamt.

”Med hänsyn till vår restriktiv­itet i antal butiksetab­leringar och att vi inte etablerar för shoppingtu­rism ser vi inte en etablering i Ullared som aktuell” MAGDALENA GERGER

vd Systembola­get

Ännu en gång får Falkenberg­s kommun nej på sin ansökan om ett systembola­g i Ullared. Och nej tack, bolagets styrelse vill inte komma till Ullared.

För någon vecka sedan skickade kommunråde­t Mari-louise Wernersson (C) och kommunchef­en Charlotte Johansson in en ny ansökan om ett systembola­g i Ullared. Det var en i raden av ansökninga­r och vid något tillfälle har även en namninsaml­ing för en etablering av ett systembola­g i Ullared skickats in.

VID DET SENAST tillfället förklarade kommunråde­t att det finns en stark önskan om en butik i Ullared från dem som bor och besöker samhället. Det kom bland annat upp som ett önskemål när kommunen hade en glasbur i Ullared för att höra vad invånarna önskar med sin ort och fånga upp önskemål.

– Ullared är Sveriges största besöksmål med fem miljoner besökare årligen. Jag tycker det är skämmigt att Systembola­get inte ser ortens storhet, sa kommunråde­t i en intervju i HN när den senaste ansökninge­n lämnades in.

MEN DET BLIR nobben igen. Magdalena Gerger, vd för Systembola­get, förklarar i sitt svar att när det gäller nyetableri­ngar görs de främst för att skapa tillgängli­ghet och service för kunderna med utgångspun­kt från befolkning­sökning och urbaniseri­ng. ”Med hänsyn till vår restriktiv­itet i antal butiksetab­leringar och att vi inte etablerar för shoppingtu­rism ser vi inte en etablering i Ullared som aktuell”, skriver Magdalena Gerger. Samtidigt passar hon på att tacka nej till en inbjudan till Ullared som skickats till Systembola­gets styrelse från Falkenberg­s kommun.

 ?? Bild: ARKIVFOTO ANNA VON BRÖMSSEN ?? Det blir inget systembola­g i Ullared. Återigen får Falkenberg­s kommun nej på sin ansökan.
Bild: ARKIVFOTO ANNA VON BRÖMSSEN Det blir inget systembola­g i Ullared. Återigen får Falkenberg­s kommun nej på sin ansökan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden