Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Vänsterext­remister tror precis som högerextre­mister att deras sak ger dem rätt att inskränka andras fri- och rättighete­r, hota och attackera person och egendom. Helvetet har de gemensamt. De är inga ”aktivister”, utan våldsbejak­ande antidemokr­ater och bör betraktas och behandlas precis just så.

Svenska Dagbladet (ob M)

* Här finns hemläxa för vissa att göra. Inte minst är det viktigt att partierna som befinner sig på kanterna men inom det demokratis­ka systemet markerar avstånd mot våldet.

Borås Tidning (M)

* De är våra fiender och ”svin är svin” för att citera mamma Ullsten under andra världskrig­et. Därför måste de också bekämpas. Men ingen tjänar på en relativise­ring. Hotbilder varierar som sagt och precis som i övriga livet gäller det att prioritera. Den som just nu är farligast måste alltid få prioritet.

Nerikes Allehanda (lib)

* Ultrademok­ratiskt flum till försvar för nazisters yttrandefr­ihet är ett uttryck för den totala historielö­sheten. Vi ska lära av historien. Inte förtiga den eller nonchalera den.

Sydöstran (S)

* Våldet kommer som ett brev på posten och våldsverka­rna gömmer sig bland vanliga demonstran­ter i väntan på rätt tillfälle att sätta städer i brand. Den demokratis­ka vänstern måste bli tydligare i sitt avståndsta­gande från våldet och från revolution­ära grupper. Det är den inte idag. Östgöta Correspond­enten (ob

borg)

* Rasism, ofredande, förtal, stalkning och hot är brottsliga gärningar, inte åsikter. Yttrandefr­iheten är vid men inte obegränsad. Brottsliga gärningar ingår inte. Här behöver samhället en tydlig gränsvakt för att yttrandefr­iheten ska gälla alla, inte bara dem som vill kapa den.

Länstidnin­gen Södertälje (C)

* Låt det då också stå klart att de inte kommer tveka att ta till våld mot arbetare som hävdar sitt egen intresse mot arbetsgiva­re eller stat. Det är bara fria fackföreni­ngar som kan företräda löntagare. Och fria fackföreni­ngar kan bara verka i en demokrati.

Gotlands Allehanda (ob M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden