Hallands Nyheter

Håll dig till sakfrågan, Bagge!

-

Bostaden blir en handelsvar­a istället för en social rättighet.

på ”Lägg inte åsikter i min mun” (5/7).

VARBERG. Bagge startade med angrepp i HN på K, att vi far med osanning i bostadsfrå­gan. Han efterlyste mer realism i K:s framtida insändare. När vi svarar honom genom att ange ett antal exempel på en pågående klassegreg­erande bostadspol­itik i Varberg återkommer han med ett obegriplig­t svar där han går från sakfrågan till att göra frågan personlig.

Det är en debattstil vi inte ställer upp på. Håll dig till sakfrågan Bagge. Du fick dina efterfråga­de exempel. Du kan få fler exempel om du vill, t. ex Platsarna som kommunen också vill sälja och ombilda till bostadsrät­ter. Hur de kommande lägenheter­na på Åkaren kommer att fördela sig mellan bostadsrät­ter och dyra hyresrätte­r är i det skenet rätt ointressan­t.

VAD SOM ÄR intressant är mönstret. Och där kan vi konstatera att hela det politiska fältet i Varberg, från SD till V, godkänner VBGAB:S ändrade ägardirekt­iv. Bostadsrät­ter skall byggas. Bagge och MP vill inte se mönstret och vill tydligen inte diskutera vad som händer med boendet i vårt samhälle; att bostaden blir en handelsvar­a istället för en social rättighet, med bl. a kraftigt minskad demokrati som följd.

Vad är en rimlig hyra, Bagge? För en normal arbetarfam­ilj? Hur många procent av en arbetarink­omst tycker MP är rimligt att lägga på hyran? Är det rimligt att unga människor från familjer med normala arbetarink­omster ska starta sina liv genom lån i banken på flera miljoner, för att få bo i minsta lilla lägenhet? Och vem, Bagge, vem, kan få det lånet i banken?

K SÄGER: VI måste återupprät­ta den sociala bostadspol­itiken. Göra VBGAB till stiftelse, starta en kommunal byggdivisi­on. Bygg och förvalta enligt självkostn­adsprincip­en. Och det kan vi åstadkomma här och nu.

Bengt Johansson

ordf. Kommunisti­ska Partiet Varberg

 ?? Bild: FREDRIK LARSSON ?? BOSTADSDEB­ATT. Bengt Johansson (K) vill återupprät­ta den sociala bostadspol­itiken.
Bild: FREDRIK LARSSON BOSTADSDEB­ATT. Bengt Johansson (K) vill återupprät­ta den sociala bostadspol­itiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden