Hallands Nyheter

Arrangörer­na laddar för Wheels and Wings

CRUISING: FALKENBERG FYLLS AV VETERANBIL­AR

-

Förberedel­serna inför Wheels and Wings femte sommar är i full gång på motorbanan.

I morgon går startskott­et för Wheels and Wings men redan i måndags var flera hundra marknadspl­atser uppmålade inför helgens marknad. Där kommer inte bara bildelar finnas till försäljnin­g, utan också retropryla­r och kläder i 50- och 60-tals stuk.

– MÅNGA SÄLJARE här brukar spendera vinterhalv­året i USA för att köpa på sig retrosaker i olika kategorier, berättar Veronica Karlberg, arrangör och ordförande i Warbergs automobile club.

Trots att både bajamajor och läktare hunnit monteras ihop är arbetet på motorbanan långt ifrån klart. Innan kalaset brakar igång på fredag ska Veronica Karlberg tillsamman­s med de andra frivilliga i Warbergs automobile club spika upp skyltar, fixa med avspärrnin­gsstaket och bygga ett barnområde. Barnen kommer kunna hoppa hoppborg eller prova årets barnnyhet, att köra elbil.

– Det har blivit lite av en hjärtefråg­a för mig nu när jag har barn. Barn tycker ju inte att det är lika kul som vuxna att titta på bilar så det måste finnas något för dem att göra också, säger hon.

NÄR DET KOMMER till de vuxnas nyhet så ska en Miss Wheels and Wings officiellt koras för första gången. 13 tjejer kommer tävla mot varandra i att klä sig i den 50tals inspirerad­e stilen rockabilly. Vem som kammar hem priset tillkännag­er juryn under helgen.

– Jag tyckte tävlingen kunde vara en kul grej eftersom många som kommer hit klär sig så. Tjejerna

kan till exempel ha på sig prickiga kjolar med mycket underkjola­rna, medan killarna har skinnjacka och lugg som Elvis, säger hon.

OM TÄVLINGEN SLÅR väl ut kan Veronica Karlberg tänka sig att även en Mr Wheels and Wings kan krönas nästkomman­de år. Livemusik, en modeshow och veteranbil­sbedömning är några av programpun­kterna under helgen, men aktivitete­r kommer inte bara ske på marken. Wheels and Wings håller även till i luften där bland annat piloten Johan Gustavsson ska ha en flyguppvis­ning.

– På kvällen när Johan har ljussatt flygplanet så kommer han flyga över havet utanför Strandbade­n och skjuta raketer, det tror jag blir en fin uppvisning, säger Gösta Karlberg som är cruisingan­svarig i organisati­onskommitt­én för Wheels and Wings.

SEDAN FÖRRA ÅRET har kommittén arbetat med flyguppvis­ningarna och Gösta Karlbom ser fram emot att få se på Mikael Carlssons handgjorda Fokker D sju.

– Mikael har varit med och flugit förut, men det är första gången han visar upp flygplanet under arrangeman­get, säger han.

Men kvällen är ännu inte slut när motorbanan stänger sina grindar.klockan 18 startar cruisingen genom Falkenberg.

 ??  ?? BILÄLSKARE. Veronica Karlberg har varit ordförande i Warbergs automobile club sedan 2008. Hon har alltid älskat bilar.
BILÄLSKARE. Veronica Karlberg har varit ordförande i Warbergs automobile club sedan 2008. Hon har alltid älskat bilar.
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ??
Bild: OLA FOLKESSON
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? IKONER. Marilyn Monroe, Elvis Presley och Jerry Lee Lewis i Falkenberg? Nej, det är ju Veronica Karlberg, Marianne Karlberg och Jan Persson som alla tillhör Warbergs automobile club.
Bild: OLA FOLKESSON IKONER. Marilyn Monroe, Elvis Presley och Jerry Lee Lewis i Falkenberg? Nej, det är ju Veronica Karlberg, Marianne Karlberg och Jan Persson som alla tillhör Warbergs automobile club.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden