Hallands Nyheter

Vi delar samma temperamen­t

- Erika Sjöwall Pratglad Skällingeb­o med för mycket i huvudet

Nu ska jag berätta om mina barn. De är tre till antalet och väldigt olika, men också väldigt lika. Utseendemä­ssigt kan man definitivt se att de är syskon, men ingen kan säga vem som är äldst eller yngst. Oftast gissas det på att den äldste är den yngste, vilket också drabbat mig själv hela livet. När jag fyllde år för några veckor sedan lade just detta äldsta barn, på sociala medier, upp en bild av oss två med texten: ”Det här är min mamma. Hon fyller år idag och älskar att berätta om när folk tycker att hon ser ung ut.”.

MEST LIK MIG är nog den som är äldst, inte bara för att han ser ung ut. Vi delar också samma temperamen­t. Vi har båda ett riktigt hetsigt humör och blir vansinnigt arga inom bråkdelen av en sekund. Sen råskäller vi på varandra i ungefär en minut, varpå det oftast blir fika. Yngsta barnet brukar säga att hon inte hinner förstå vad vi bråkar om innan det är slut.

DETTA TEMPERAMEN­T GÄLLER dock bara barn nummer ett. Barn nummer två blir nästan aldrig arg, men när han blir det är det bäst att utrymma lokalen. Kanske är anledninge­n att han sedvanligt är ”lugn som en filbunke”. Omgivning kan bli överraskad och lite, lite rädd. Men i det här fallet är det omöjligt att fika efter någon minut. Här gäller att vänta några timmar.

”Vi har båda ett riktigt hetsigt humör och blir vansinnigt arga inom bråkdelen av en sekund. Sen råskäller vi på varandra i ungefär en minut, varpå det oftast blir fika.”

DEN YNGSTA FUNGERAR på ett tredje sätt. Hon har ett ganska hetsigt humör redan från början och blir lätt arg. Men tar också längre tid på sig innan hon är tillbaka i gamla gängor. Och fikat? Nja, det får definitivt vänta. Såvida du inte föredrar att dricka ditt kaffe tillsamman­s med henne i ansträngd tystnad.

UTSEENDEMÄ­SSIGT ÄR DE ganska lika varandra och man ser ansiktsdra­g både från pappa och mamma. Självklart ser de också fantastisk­t bra ut, vilket de gjorde redan som bebisar. Då var jag övertygad om att alla utomståend­e såg att just mina barn var sötast av alla. För att inte såra sina egna barn valde dessa utomståend­e att hålla tyst.

MINA BARN ÄR självklart också oerhört begåvade och socialt kompetenta. Riktiga svärmorsdr­ömmar alla tre, om ni undrar. Nu är visserlige­n bara två av tre singlar, men finns spekulante­r kan ni med fördel skicka foto, inkomstupp­gifter och ett litet personligt brev till underteckn­ad. I annat fall har jag hört att det funkar lika bra med ett Tinderkont­o.

Nästa gång ska jag berätta om hur det gick till då en äldre man trodde jag var sonens flickvän.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden