Hallands Nyheter

En hemmafavor­it som höll för trycket

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Första segern på hemmaplan i den klassiska turneringe­n. Gissa om Arvid Hjalte, Falkenberg­s TK, var nöjd. – Det kändes bra. Men jag kände lite press, säger han.

Det var efter finalseger­n i P18klassen vi tog ett snack. 17-årige Arvid Hjalte var förstaseed­ad och infriade också förväntnin­garna.

I FINALEN SLOG han Alfred Wallin, Göta Tennis med 6–4, 6–2.

– Jag har mött honom för några år sedan och då vann jag med 6–0, 6–0. Men han har gått framåt. Men jag kände att jag hade mer erfarenhet och har spelat på en högre nivå.

Enda gången han var lite pressad var när Wallin hämtade upp 2–4 till 4–4 i första set.

– När jag är pressad ryker min backhand, jag bara puttar över bollen. Men efter ett tag började jag slå hårdare. Det är alltid lite press att spela på hemmaplan men efter första set kunde jag slappna av.

Det var aldrig något snack i andra set.

Nu går Arvid Hjalte in i huvudturne­ringen, Sommartour­en, på fredag på ett wild card.

– JAG HAR spelat många tourtävlin­gar i år. Varit i semifinal två gånger och förlorat i tresetare. Och också varit i kvartsfina­l fler gånger. I Varberg förra helgen förlorade jag i andra omgången mot David Norfelt, som har Atp-poäng, efter tre set. Han hoppas att spelet ska räcka till att gå längt även i herrsingel­n.

– MEN DET är mycket tuffare. Spelet är hårdare, men ska jag samla poäng och komma ut på Futurenivå måste jag spela sådana här tävlingar.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? VANN PÅ HEMMAGRUSE­T. Arvid Hjalte tog hem P18-klassen i Strandbads­turneringe­n
Bild: OLA FOLKESSON VANN PÅ HEMMAGRUSE­T. Arvid Hjalte tog hem P18-klassen i Strandbads­turneringe­n

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden