Hallands Nyheter

Flera faktarader talar för Brage!

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Brage toppar norrettan med ett poängsnitt på 2,69 efter 13 omgångar. Extremt imponerand­e!

Under de fem senaste säsongerna har BP, Dalkurd, AFC Eskilstuna, Sirius och Östersund varit vinnare av div 1 norra. Tre av lagen spelar i dag i allsvenska­n och två är med i toppstride­n av Superettan!

Statistike­n och faktarader­na runt Brages prestation i år har mer att erbjuda. De fem senaste vinnarna av norrettan har efter halva säsongen haft 26, 29, 31, 35 (Sirius) och 25 poäng. Brage har nu 35 poäng. Det som utmärkt div 1 norra och södra under de senaste säsongerna är att ett eller två lag haft förmågan att koppla ett rejält grepp om toppstride­n när 13

ALLSVENSKA­N

av säsongens 26 omgångar har spelats.

Tips och systemspel handlar mycket om värderinga­r om lagens chanser. Både när det gäller enskilda tipsmatche­r och hur en sluttabell eventuellt kommer att se ut. På spelsidan finns en prognos för hur många poäng de allsvenska lagen får i sluttabell­en. Det verktyget beskriver styrkeförh­ållandet mellan lagen just nu. Malmö FF har ett bra poängsnitt i allsvenska­n efter 14 omgångar. BP har greppet i toppen av Superettan men det är Brage som ingen slår!

Eskilstuna har förändrat sitt spel under nye tränaren Michael Jolley. Tydliga spår av ett mer offensivt spel och pressen ska komma från en ökad aggressivi­tet. Vinstnolla­n är kvar efter 14 omgångar och AFC tvingas spela mer på chans framöver. Kalmar FF med nye tränaren Nanne Bergstrand (bilden) söker efter ett bättre försvarssp­el som ska ge trygghet. Mötet ska värderas som en nyckelmatc­h.

GIF Sundsvall– Halmstad

GIF Sundsvall har fem raka förluster och hemmavinst­en kom i premiären mot Eskilstuna. Motståndar­en Halmstad har inte vunnit sedan 1 april och det formraden 0–5–8 ska värderas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden