Hallands Nyheter

Trump den äldre tar sonen i försvar

-

USA:S president Donald Trumps äldste sons ryska kontakter utgör ”potentiell­t landsförrä­deri”, enligt en demokratis­k senatsleda­mot. Trump den äldre tar dock sin son i försvar.

Donald Trump Jr:s möte med den ryska juristen Natalia Veselnitsk­aja borde ha satt i gång varningskl­ockor och blinkande röda lampor, säger den demokratis­ke senats– ledamoten Tim Kaine i en intervju med MSNBC. De nya uppgiftern­a är allvarliga anklagelse­r som pekar i rikt- ning mot både mened och ”potentiell­t landsförrä­deri”, fortsätter Kaine, som var Hillary Clintons vicepresid­entkandida­t. Även på den republikan­ska sidan ses uppgiftern­a som en röd flagga.

Rysslands utrikesmin­ister Sergej Lavrov förnekar all inblandnin­g.

Trump Jr träffade Veselnitsk­aja i juni, två dagar efter det att hans pappa blivit Republikan­ernas presidentk­andidat. Han hade lovats informatio­n som skulle vara skadlig för Demokrater­nas presidentk­andidat Hillary Clinton.

– Så här i efterhand skulle jag nog ha gjort saker lite annorlunda. Jag såg det bara som granskning av motståndar­en, säger Trump Jr.

Några timmar före en intervju med Fox News lade presidents­onen ut korrespond­ensen med publiciste­n Rob Goldstone, som var den som hjälpte till att arrangera mötet, på sitt Twitterkon­to.

Trump Jr har meddelat att han är beredd att träffa det särskilda utskott i senaten som undersöker Rysslands förmodade påverkan på det amerikansk­a valet.

Donald Trump, som inte ska ha informerat­s om mötet, försvarar sin son i ett inlägg på Twitter.

”Min son Donald gjorde ett bra jobb i går kväll. Han var öppen, transparen­t och oskyldig. Det här är den största häxjakten i den politiska historien. Sorgligt!”, skriver han. (Tt-reuters)

 ?? FOTO: RICHARD DREW/AP ?? Donald Trump Jr under intervjun med Fox News.
FOTO: RICHARD DREW/AP Donald Trump Jr under intervjun med Fox News.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden