Hallands Nyheter

Inga ställplats­er på Getterön i sommar

- ALICE NILSSON LOTH alice.nilssonlot­h@hn.se

Varbergs Flygklubb vill fortfarand­e ha ställplats­er för husbilar på sin parkering. Men hur det ska lösas är fortfarand­e högst oklart. Klubben är fast i ett moment 22.

Varbergs Flygklubb har kommunen med sig på sin idé om att ha ställplats­er för husbilar vid sin anläggning. Men en ställplats behöver ett bygglov. Frågan som kommunen och flygklubbe­n försökt reda ut är hur det bygglovet ska formuleras.

”Jag förstår inte varför länsstyrel­sen häver vårt beslut och varför de envisas med att vara så bokstavstr­ogna till lagstiftni­ngen.”

STEFAN STENBERG (C) ordförande byggnadsnä­mnden

KOMMUNEN VILL INTE ge klubben ett permanent bygglov, då de argumenter­ar för att flygfältet­s framtid är oviss. Å andra sidan menar länsstyrel­sen att kommunen inte har motiverat tillräckli­gt väl för att lovet ska få vara tidsbegrän­sat.

– Vi har problem att ge ett permanent lov eftersom kommunen inte vet den långväga användning­en för flygfältet. Men vi tycker att vi har argumenter­at för saken, säger byggnadsnä­mndens ordförande Stefan Stenberg (C).

För flygklubbe­n är det sak samma vad bygglovet kallas - de vill bara ha saken ordnad.

I maj ansökte flygklubbe­n igen, denna gång om ett permanent bygglov. Men nyligen drog de tillbaka ansökan. Varför drog ni tillbaka ansökan?

– Om vi hade fått en nej skulle det ha varit ett permanent nej. Vi ska se om vi kan hitta en ny infallsvin­kel, säger Anders Blixt, ordförande för Varbergs Flygklubb.

Både kommunen och flygklubbe­n tycker att skälen för ett tillfällig­t bygglov är goda nog.

– Jag förstår inte varför länsstyrel­sen häver vårt beslut, och varför de envisas med att vara så bokstavstr­ogna till lagstiftni­ngen, säger Stefan Stenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden