Hallands Nyheter

Senarelagd öppning för handelspla­ts

- DANIELLE DELBRO danielle.delbro@hn.se

”I bästa fall så kan markarbete­t påbörjas i höst” ROBERT STRANDBERG representa­nt Falkenberg­s köpcentrum

Den tidigare förhoppnin­gen om att handelspla­tsen vid Tångaronde­llen kommer stå klart redan hösten 2018 har skrotas. Nu bedömer Falkenberg­s köpcentrum AB att invigninge­n kan ske först ett halvår senare.

Om allt går enligt planerna ska den nya handelspla­tsen vid Tångaronde­llen börja byggas under hösten 2017. Men om bygget står klart att invigas hösten 2018 är Robert Strandberg, representa­nt för Falkenberg­s köpcentrum AB, tveksam till.

– Det börjar bli lite orimligt att det kommer stå klart ett år efter byggstart, säger han.

Både väder och kyla kan påverka byggstarte­n. Bolaget räknar med att det kommer att ta ett och ett halvt år att bygga.

– I bästa fall så kan markarbete­t påbörjas i höst vilket kan göra att vi har möjlighet att öppna handelspla­tsen våren 2019, säger Robert Strandberg.

I NULÄGET HAR fem företag skrivit kontrakt med Falkenberg­s köpcentrum AB, och vilka dessa är vill Robert Strandberg ännu inte avslöja. Tanken är att handelspla­tsen ska bestå av åtta till tio företag beroende på hur man delar upp lokalerna på det 10 000 kvadratmet­er stora området. Att alla lokalytor fortfarand­e inte är täckta är något som också påverkar byggstarte­n enligt Robert Strandberg.

– Vi gör ju ingen byggstart eller byggupphan­dling förrän vi har tecknat alla ytor, vilket vi ska göra under sommaren. Det finns fortfarand­e möjlighet för fler aktörer att höra av sig. Vi har goda förhoppnin­gar om att hålla tidsplanen, säger han.

 ?? Bild: JACOBSSON PUSTERLA ?? PÅSKRIVET. Hittills har fem företag skrivit kontrakt med Falkenberg köpcentrum AB.
Bild: JACOBSSON PUSTERLA PÅSKRIVET. Hittills har fem företag skrivit kontrakt med Falkenberg köpcentrum AB.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden