Hallands Nyheter

Brobygge rasade – tolv skadades

-

Tolv byggarbeta­re skadades, varav fyra allvarligt, när en träkonstru­ktion i anslutning till ett brobygge över järnvägen rasade i Ludvika i går eftermidda­g.

–Vi hörde en ganska ordentlig smäll. Vi visste att de höll på med bron och tänkte att de kanske sprängde där. Men kort efter det hörde vi sirener och förstod att någonting var väldigt fel, berättade Malinda Andersson, som arbetar knappt 100 meter från olycksplat­sen.

De drabbade fick krossoch klämskador samt chockades, enligt landstinge­t Dalarna. En av de drabbade har flugits till Universite­tssjukhuse­t i Örebro medan övriga förts till lasaretten i Ludvika och Falun. Ingen ska enligt uppgift ha livshotand­e skador. Enligt polisen ska det enbart vara personer som jobbat med bygget som skadats i raset.

TT:S fotograf Mikael Rosenberg befann sig vid olycksplat­sen i Ludvika ett par timmar efter olyckan:

– De höll på att gjuta själva vägbanan. Hela den gjutformen som var uppstöttad av arbetsstäl­lningar har kollapsat.

En underentre­prenör till Skanska arbetade på platsen när olyckan skedde, enligt Skanskas presstjäns­t. Skanska uppskattar att 15–20 personer befann sig på byggarbets­platsen när raset inträffade.

–Vi ser oerhört allvarligt på det här. Nu koncentrer­ar vi oss på dem som varit med om den här olyckan, säger Edvard Lind, presschef på Skanska.

(TT)

 ?? FOTO: PAVEL KOUBEK/TT ?? Tolv personer skadades efter att en byggnadsst­ällning rasat i Ludvika.
FOTO: PAVEL KOUBEK/TT Tolv personer skadades efter att en byggnadsst­ällning rasat i Ludvika.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden