Hallands Nyheter

Toveks Sverige ut som trea

- HENRIK SKIÖLD/TT

Em-truppen börjar klarna. Redan efter fredagens nationshop­pning räknar förbundska­ptenen Henrik Ankarcrona med att bjuda på nyheter. – Någonting har jag tänkt att förmedla, säger han.

Sverige gör sin sjätte och sista start i Nations Cup i Falsterbo. Det betyder att det också är den sista nationshop­pningen för laget inför EM i Göteborg i 21-27 augusti.

OCH VILKA SOM blir medlemmar av det laget tar mer och mer form i förbundska­ptenens tankar.

– Jag har en ganska hyfsad bild, som tur är. Annars hade det varit illa.

TT: Givet de förutsättn­ingar som råder skulle du kunna släppa truppen redan nu?

– Ja, jag har tankar på att göra det. Om det sedan blir hela truppen får vi se. Saker och ting förändras hela tiden, det är bara att titta på de senaste dagarna. Därför vill jag inte säga att jag ska göra något jag senare inte gör.

Sverige drog startnumme­r tre i lottningen till nationshop­pningen. Det var Henrik Ankarcrona nöjd med. Ingen vill nämligen vara först ut.

– Det spelar egentligen inte så stor roll, men det är alltid skönt att se någon först. Framför allt när det gäller maxtiden. Då kan man se hur tajt det är. Henrik (von Eckermann) är trygg i att ha sin plan klar, men går man först ut får man chansa lite, riskera lite, så det är alltid en fördel att ha någon före, säger Ankarcrona.

EFTER VON ECKERMANN rider i tur och ordning Douglas Lindelöw, Evelina Tovek och Peder Fredricson. För Tovek är det debut. – Det var ett ganska självklart val, säger förbundska­ptenen som bara för några dagar sedan drabbades av återbud från Angelie von Essen och Malin Baryard Johnsson.

– Det var inget som jag hade tänkt mig skulle hända, men det öppnar dörrar för andra och man får nya infallsvin­klar. Inget ont som inte för något gott med sig.

 ?? Bild: HENRIK SKIÖLD/TT ?? LANDSLAGSD­EBUT. Evelina Tovek är i farten i dag.
Bild: HENRIK SKIÖLD/TT LANDSLAGSD­EBUT. Evelina Tovek är i farten i dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden