Hallands Nyheter

Elin Arvidsson i himmelrike­t

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

”Som att vara i himmelrike­t.” Elin Arvidsson var lyrisk efter sin första runda i en major. – Men det var också den svåraste banan jag spelat, sa hon efter 75 slag första dagen.

Klockan 6.50 amerikansk tid peggade hon upp på Trump National Golf Club i Bedminster i New Jersey. Mamma Liselotte och pappa Lars var på plats och det var en utvilad Arvidsson som slog ut.

– Jag gick och la mig vid nio och sov hela natten.

EFTER FYRA BIRDIES, två bogeys, två dubbelboge­ys och sju par var dagen slut.

– Jag har haft så roligt. Så himla kul. Fyra birdies är hur bra som helst. Klart jag hade några dippar och kanske inte det bästa resultatet men jag är nöjd med helheten, sa hon.

Att det var hennes första major satte lite spår.

– Men jag var inte nervös eller så. Utan mer lärde mig massor. Det är ju världens bästa spelare som är här. Och det är en massa folk som tittar på.

Hon är nöjd med förberedel­serna.

– Inspelet i tisdags och halva onsdagen var bra. Men inte onsdag eftermidda­g. Då blev det för mycket för mig. Det slog mig att jag skulle spela en major dagen efter. Men vi snackade igenom det, min tränare och caddie och jag så jag var inte rädd när jag gick ut.

HENNES BÅDA dubbelboge­ys kom efter missade puttar.

– Så det var inget fel på själva spelet. Nu har jag tränat igen efter rundan och vi har ändra lite i puttningen så förhoppnin­gsvis går det bättre i nästa runda.

Hon är mest nöjd med fjärde hålet där det blev en birdie.

– Jag var nästan på green med mitt första slag, men det är så lång avrinning från greenerna att den rullade 40 meter, men jag satte chipen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden