Hallands Nyheter

En sån praktskräl­l av Östersund

- TOBIAS JÖNSSON/TT

Sagan om Östersund fortsätter. Debuten i europeisk cupfotboll slutade med en dunderknal­l mot Galatasara­y. ÖFK vann med 2–0 efter ett sent solomål av succéinhop­paren Jamie Hopcutt.

Mitt i Galatasara­ys bästa period i matchen slog Östersund till i den 68:e minuten. Ken Sema, Östersunds största hot offensivt i matchen, lyfte in bollen i straffområ­det på en djupledslö­pande Fouad Bachirou som skickligt hittade en fristående Saman Ghoddos.

ANFALLAREN HÖLL KYLIGT i bollen och placerade in 1-0 till vilt jubel inför 5 407 åskådare på Jämtkraft Arena.

Andra halvlek dominerade­s av Galatasara­y som fortsatte på den inslagna vägen efter Ghoddos fullträff. Aly Keita tvingades till en kvalificer­ad räddning på Garry Rodrigues närskott, men utöver det hade gästerna svårt att skapa målchanser.

MITT I GALATASARA­YS jakt på en kvittering sprang två åskådare in på plan och matchen fick avbrytas tillfällig­t. Östersund försvarade sig med nästan hela laget. Men på övertid, när ett desperat Galatasara­y flyttat upp hela laget, kom en gyllene kontringsc­hans.

Inhopparen Jamie Hopcutt, som kommit in från bänken i allsvenska­n och gjort succé så många gånger, fick bollen på offensiv planhalva och snurrade upp gästernas försvar innan han placerade in 2–0.

Ett kanonresul­tat inför returen. ÖFK spelade i division 2 för bara sex år sedan.