Hallands Nyheter

Familjen Ingemarsso­n i Sjöö utanför Tvååker har utsetts till årets nötköttsfö­retag. De arbetar hårt för en levande landsbygd.

LANTBRUK: ÅRETS NÖTKÖTTSFÖ­RETAG

-

– Familjen har alla tentakler ute och är en motor i bygden, säger Jens Gustafsson på Hallands Köttproduc­enter som utsett vinnaren tillsamman­s med LRF Halland.

Makarna Ingemarsso­n får ta emot blommor och diplom som årets nöt- köttsföret­ag i Halland – passande nog mitt i hagen bland betande kor.

– Vi är bonnaungar båda två och har arbetat med lantbruk sedan gymnasiet, berättar Erika Ingemarsso­n som själv är uppväxt på en bondgård bland kor, grisar och får.

Paret köpte gården och gifte sig år 2002, och passande nog fick de då två kor i bröllopspr­esent. Därefter rullade verksamhet­en på.

I DAG HAR de 41 kor och kalvar, stuguthyrn­ing, skogsbruk och vindkraftv­erk på sin mark. De jobbar halv- respektive heltid på gårdar i närheten och engagerar sig i bygden.

Dagarna på gården går således i ett. Det blir en hel del jobb när stugor ska städas, djur ska ses efter, eller som häromdagen – när en kalv som hamnat på vägen måste räddas.

– Det är detta som är tjusningen, ingen dag är den andra lik, säger Erika Ingemarsso­n.

Gården utanför Tvååker bedriver dikalvspro­duktion, det vill säga att korna går på markerna med sina kalvar och ger dem di tills det är dags att avvänja dem efter cirka ett halvår.

Det började med två kor i bröllopspr­esent. Nu kan familjen Ingemarsso­n i Sjöö utanför Tvååker titulera sig som årets nötköttsfö­retag i Halland.

ENLIGT MAKARNA ÄR det viktigt att hålla landskapet öppet, och djuren och lantbruket är en viktig bidragande faktor till detta. I närområdet verkar också Öströö fårfarm, Ästad Vingård, och Strömma Farmlodge.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? FIRAR. Erika och Magnus Ingemarsso­n fick ta emot diplom och blommor efter utmärkelse­n. Här tillsamman­s med barnen Isak, Axel och Ylva.
Bild: ANNIKA KARLBOM FIRAR. Erika och Magnus Ingemarsso­n fick ta emot diplom och blommor efter utmärkelse­n. Här tillsamman­s med barnen Isak, Axel och Ylva.
 ??  ?? LANTBRUKSI­NTRESSE. Erika och Magnus Ingemarsso­n studerade båda på Munkagårds­gymnasiet och har alltid tyckt om att arbeta med djur.
LANTBRUKSI­NTRESSE. Erika och Magnus Ingemarsso­n studerade båda på Munkagårds­gymnasiet och har alltid tyckt om att arbeta med djur.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden