Hallands Nyheter

Därför ska kommunen betala skadestånd

- ALICE NILSSON LOTH alice.nilssonlot­h@hn.se

Kommunen tvingas betala 15 000 kronor i skadestånd till Lärarnas Riksförbun­d och Vision. Detta efter att tvisteförh­andligen om nedläggnin­gen av Bäring har avslutats.

Hallands Nyheter har tidigare berättat om resursteam­et Bäring, som har hjälpt till i flera fall av lång och problemati­sk skolfrånva­ro. I mars kom beskedet om dess nedläggnin­g.

Flera anställda i Bäring, samt föräldrar som blivit hjälpta av deras insatser, uttryckte därefter sin förtvivlan över nedläggnin­gsbeslutet. Fackförbun­den yrkade på allmänt skadestånd eftersom de menade att beslutet om att lägga ner Bäring inte hade förhandlat­s eller samverkats innan det fattades.

Nu är tvisten avslutad, och resulterad­e i att kommunen ska betala 15 000 kronor i skadestånd till Lärarnas Riksförbun­d och Vision.

SAMVERKAN HAR SKETT mellan socialförv­altningen, kultur- och fritids-, samt barn- och utbildning­sförvaltni­ngen. Tore Paulsson, avdelnings­chef på personalko­ntoret, menar att personalen har informerat­s i ett felaktigt skede.

”Kontentan är att man inte har samverkat som man skulle. Man skulle ha informerat facken först och haft en dialog med dem innan förändring.”

TORE PAULSSON avdelnings­chef personalko­ntoret

– Kontentan är att man inte har samverkat som man skulle. Man skulle ha informerat facken först och haft en dialog med dem innan förändring, säger han. Varför blev det som det blev?

– Det fanns en god vilja att informera personalen först, och den goda viljan gjorde att det blev formellt fel. Det fanns inget ont uppsåt, säger Tore Paulsson.

Sten Hagberg, Lärarnas Riksförbun­d, är nöjd med resultatet av tvisteförh­andlingen.

– Vi är överens om att kommunen har hanterat det fel. Arbetsgiva­ren har inte fullföljt sina samverkans­skyldighet­er, säger han.

Hans önskan är att kommunen tidigt involverar de fackliga organisati­onerna i tankar och planer tidigt för att kunna uppnå ett bättre slutresult­at.

– Det här är avslutat nu, och vi har kommit överens och går vidare. Det viktigaste är att arbetsgiva­ren erkänner att det blev fel och tar till sig till framtiden, avslutar Sten Hagberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden