Hallands Nyheter

Ken fortsätter vinna sina heat

- KARL-OSKAR SKEPPSTEDT karl-oskar.skeppstedt@hn.se

Helgens stora vinnare var Ken Bengtsson från Getinge MK. Han lyckades vinna helgens alla tre heat i MX1 och har nu vunnit sex heat i rad. I Mx-girls var det Julie Dalgaard som med en andra- och tredjeplat­s lyckades samla in flest poäng.

De första två heaten vann Ken Bengtsson med två-tre sekunders marginal. Trots två vinster så långt var han ändå inte helt nöjd.

– Starten var lite för dålig. De andra var snabbare iväg, men jag låg någonstans inom topp tio. Det är ju lätt hänt att de i täten sticker iväg om man själv får en dålig start. Men jag gav dem ingen lucka, sen plockade jag bara folk varv efter varv, sa Ken Bengtsson efter det andra heatet. Inga problem att köra om i leran?

– Det blir lite svårare när det är geggigt. Men man får bara tänka lite mer och försöka hitta bra linjer så kan man köra om ändå, sa han.

Inte heller det tredje heatet blev några svårighete­r för Ken Bengtsson. Han vann med 27 sekunders marginal till tvåan Niclas Gustavsson. Ken Bengtsson ligger nu tvåa i totalen, tio poäng efter Nikolaj Larsen. Tobias Ring från Varbergs MK tog sina första fyra Sm-poäng i det tredje heatet.två tävlingar återstår innan SM är avgjort.

I MX-GIRLS VANNS det första heatet av Natalie Kane, och det andra av Sara Pettersson. Men det var Julie Dalgaard som var jämnast. Med en andra- och tredjeplat­s fick hon totalt 32 poäng och ligger nu på en tredjeplat­s i totalen som leds av Emelie Dahl. För Varbergsåk­aren Emelie Andersson gick det inte lika bra.

– Jag satsade på topp femton. Jag kom på sjuttonde plats i heat ett, så jag snubblade på mållinjen lite. I heat två kom jag på nittonde plats, så det var inte optimalt, sa Emelie Andersson efteråt.

– Det kändes bra på träningen imorse, då hade jag trettonde bästa tid. Sen fick jag dåliga starter i båda heaten. i andra heatet fick jag slänga brillorna efter två varv, sen nöp frambromse­n nästan i varje kurva. Jag tror det vart för mycket skit i oket. Men jag kämpade på och gav inte upp, sa hon.

NATHALIE KANE SOM vann det första heatet i Mx-girls hoppade i heat två när en förare låg ner och den gula flaggan var uppe. Hoppen mot gul flagg innebar diskning för Nathalie Kane.

I MX2 vann Anton Gole två av tre heat och drygade därmed ut sin ledning. Anton Gole, som kör för Getinge MK, har nu 317 poäng totalt.56 poäng mer än tvåan. För Varbergsåk­aren Max Erlandsson gick det inte lika bra. Han placerade sig på plats 26, 24 och 24 i de tre heaten och blev därmed utan poäng.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? BESVIKEN. Emeline Andersson ställde upp i Mx-girls, men det blev tyvärr inga poäng i helgen.
Bild: KRISTER ANDERSSON BESVIKEN. Emeline Andersson ställde upp i Mx-girls, men det blev tyvärr inga poäng i helgen.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? VINNARE. Ken Bengtsson har nu vunnit sex heat i rad.
Bild: KRISTER ANDERSSON VINNARE. Ken Bengtsson har nu vunnit sex heat i rad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden