Hallands Nyheter

Vinnaren längtade efter spa-badet

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

När Fredrik Bakkman passerade målgången som segrare hade han bara en enda tanke i huvudet: Den väntande spadagen i Varberg! – Det passar ju utmärkt för nu är jag trött, sa Fredrik.

Ni vet ju säkert att IFK Göteborgs landslagsm­an hade en hektisk helg i Halland. Han kom tvåa i Varbergslo­ppet under lördagen. Och kombinatio­nen med orienterin­g i Hallands 3-dagars fungerade utmärkt.

Men det var en sliten löpare som kom i mål. Han hade blicken spänd mot eftermidda­gens och kvällens vistelse på Asia Spa i Varberg.

– Jag vann den i förra årets Varbergslo­ppet och vi har inte utnyttjat den ännu sa Fredrik som tog med höggravida frun Frida på det avslappnan­de slutet på helgen.

FREDRIK BAKKMAN GICK ut som ledare i jaktstarte­n. Han var drygt 1.30 före klubbkamra­ten Johan Högstrand.

– Mitt mål var att starta snabbt så han inte skulle kunna komma ikapp. Det gick ganska bra i början och jag gjorde inga missar, berättade Fredrik. Han var aldrig hotad bakifrån. – Men på slutet gjorde jag några svängar, det var mest trötthetsm­issar.

Bakkman sökte stigar för att få fastare underlag och skona de tröttkörda låren.

– Det var för att jag skulle kunna pusha på i löpningen. Något vägval var kanske inte optimalt, men det var några kluriga vägval också.

I mål skiljde drygt tre minuter till tvåan Johan Högstrand.

– Jag är nöjd med helgen och det var bra träning inför O-ringen, men nu känner jag mig helt slutkörd, pustade Fredrik Bakkman.

I DAMKLASSEN BLEV det omkastning­ar. Kristine Berglia, Göteborgma­jorna gick ut i ledningen före Ellinor Eriksson, OK Tisaren. Men på upploppet var det Eriksson som kom först.

– Vi var ihop vid åttonde kontrollen, ungefär vid halva banan. Jag blev lite överraskad när vi kom ihop i skogen. Sedan var det en längsträck­a till nästa kontroll och där tog vi olika vägval, sa Ellinor. Men är det inte lätt att bli stressad när konkurrent­en tar ett annat vägval?

– Kanske det, men jag hade redan tidigt bestämt vilket vägval jag skulle göra och det var bara att fokusera på sitt och göra det så bra som möjligt.

Och det gjorde Ellinor. Hon hade 11.59 minuter till nionde kontrollen. Berglia hade 13.46 och där avgjordes kampen om segern. Eriksson höll ihop och hade bara en liten miss på näst sista kontrollen, men segern var aldrig hotad.

det en halländsk seger, Jesper Johansson, OK Löftan gick ut i ledningen i H16 och höll den också.

– Men jag bommade på första kontrollen och blev lite stressad, men visste att jag hade ett stort försprång för den sammanlagd­a tvåan startade inte. Men sedan skärpte jag mig. Och äntligen kom segern. – Jag har varit tvåa flera gånger. Nu hoppas jag det släpper lite, sa Jesper som har stora förväntnin­gar på O-ringen som startar nästa söndag.

– Jag siktar på topp tre i min klass.

 ?? Bild: MIKAEL MARTINSSON ?? VINNAREN. Fredrik Bakkman har blicken fäst vid sitt vägval. Sammanlagt kunde arrangörer­na räkna in drygt 6500 starter under de tre dagarna.
Bild: MIKAEL MARTINSSON VINNAREN. Fredrik Bakkman har blicken fäst vid sitt vägval. Sammanlagt kunde arrangörer­na räkna in drygt 6500 starter under de tre dagarna.
 ?? Bild: MIKAEL MARTINSSON ?? GLADAST EFTER MÅLGÅNG. Ellinor Eriksson kunde konstatera att hon vunnit.
Bild: MIKAEL MARTINSSON GLADAST EFTER MÅLGÅNG. Ellinor Eriksson kunde konstatera att hon vunnit.
 ?? Bild: MIKAEL MARTINSSON ?? ÄNTLIGEN. Jesper Johansson tog klivet upp på vinnarpall­en.
Bild: MIKAEL MARTINSSON ÄNTLIGEN. Jesper Johansson tog klivet upp på vinnarpall­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden