Hallands Nyheter

Movits frontman släpper soloalbum

- MATHILDA OLAUSSON/TT

Till vardags är han frontman i hiphopgrup­pen Movits. Men nu släpper Johan Rensfeldt ett eget dancehall-album under namnet Champion J.R. – Det är lite naknare, säger han.

Idén om att göra ett reggae- och dancehall-inspirerat album har funnits hos Johan Rensfeldt i fem år. När de andra Movits-medlemmarn­a var upptagna på annat håll bestämde han sig för att göra slag i saken.

– Det känns som att det har gått ganska lätt att göra, det har varit jävligt roligt att få göra någonting från början. Det finns inga förväntnin­gar, förutom mina egna förstås, säger Johan Rensfeldt.

UNDER NAMNET Champion J.R (J.R som i Johan Rensfeldt) släpper Movits-frontmanne­n nu ett album med tio låtar. En av låtarna – som även har fått ge namn åt albumet – är inspirerad av en maträtt.

– Jag har varit i Jamaica några gånger, första gången åt jag callaloo. Det är som en spenatgryt­a, fast som i Västindien görs på något annat blad. Det var sista låten jag gjorde till skivan. Det blev en nice, somrig vibe. Då blev det titeln till plattan, det finns ingenting annat som heter det. Man blir nyfiken på vad det är, säger Johan Rensfeldt. Är alla låtar på skivan inspirerad­e av olika maträtter?

– Nej, men man hade ju kunnat önska det. En full maträttspl­atta. Det är den enda låten som är matoriente­rad, tyvärr, säger han.

Namnet ”Champion J.R” valde Johan Rensfeldt för att det passade bättre än hans eget namn.

– Det kändes inte som att det här är min solodebut där jag berättar om uppväxten. Det här är mer en konceptpla­tta åt det karibiska hållet. Jag tyckte inte att Johan Rensfeldt med låten Callaloo funkade. Det måste vara något mer arrogant än så. Då gick jag på det drygaste man kan ta, ”Champion”, säger han.

DET NYA SOLOALBUME­T betyder däremot inte slutet för Movits. I sommar väntar flera spelningar och till hösten ska bandet börja jobba med ny musik.

Johan Rensfeldt tog också hjälp av sin bror, Movits-medlemmen Anders Rensfeldt, i slutet av processen – han fick finslipa låtarna till Callaloo. Annars var den största utmaningen för Johan Rensfeldt att producera låtarna själv, men han är inte speciellt nervös över sin solodebut.

– Jag har haft all kontroll själv, till skillnad från förut. Det är lite naknare. Men det är också väldigt roligt, framför allt har jag varit peppad för det länge. Det är ändå lite så, ”titta på mitt barn här, är det fult, eller är det fint?” Det tror jag aldrig man kommer ifrån, även om det givetvis var mer nervöst inför den första plattan man någonsin gjorde.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden