Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Den typen av misstag kan stå oss mycket dyrt. Vi lever i en trygg del av världen, men det betyder inte att vi har råd att vara naiva. Myndighete­rna måste ta säkerheten på allvar.

Dagens Nyheter (ob lib)

* Medarbetar­e och myndighete­r kan också lockas att medvetet hålla inne med viktig informatio­n för att ge ministrar ”deniabilit­y” - möjlighet att säga att de ingenting visste. Men så kan ett land inte styras. Expressen (lib)

* Det är klart att ledningen för Transports­tyrelsen såg möjlighete­r att spara pengar genom att upphandla driften av It-systemen. Men den sortens besparinga­r har ofta ett pris, oavsett om det rör sophanteri­ngen i vår huvudstad eller hemliga uppgifter om rikets transports­ystem.

Aftonblade­t (ob S)

*I tidskrifte­n Computer Sweden går det att läsa en artikel från april 2015 där den dåvarande It-chefen på Transports­tyrelsen konstatera­r nöjt att affären handlar om att framtidssä­kra myndighete­n på It-sidan. Det blev milt uttryckt inte riktigt så.

Upsala Nya Tidning (lib)

* Det är absolut nödvändigt att den statliga förvaltnin­gen i sitt dagliga arbete vet och förmår att hantera känslig informatio­n rörande rikets säkerhet på ett ansvarsful­lt sätt. Det håller inte att vara naiv.

Sydsvenska Dagbladet (ob lib)

* Frågan måste ställas om några kronors (eller miljoner) besparing är så nödvändig att riskerna med att skicka känsliga uppgifter utanför gränsen alls ska tas.

Skånska Dagbladet (C)

* För nog är det något bakvänt i ett land där man får ett automatisk­t lönepåslag på 0,5–1 procent när man tar ledigt, men straffbesk­attas om man jobbar mer än tillräckli­gt?

Svenska Dagbladet (ob M)

* Tänk om Sverie skulle ta rygg på Kanada i stället för att tillsamman­s med Norge tävla om att vara det land där arbetstaga­ren jobbar längst tid för staten, och inte för sig.

Norrtelje Tidning (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden