Hallands Nyheter

Man anhållen för knivskärni­ng i Vessigebro

- LOTTA OLSSON lotta.olsson@hn.se CAROLIN GADALLAH carolin.gadallah@hn.se

”Personen har varit hämtad till förhör tidigare och efter ett inledande förhör så anhölls personen.” MATS HANSSON kommissari­e och förundersö­kningsleda­re

En man ligger på sjukhus med allvarliga invärtes skador, bland annat en punkterad lunga. Orsaken: en kniv som stuckits in mellan hans hals och axel.

En man i 30-årsåldern, knivskuren mellan halsen och axeln, tar sig till en adress i Vessigebro vid 23-tiden på tisdagskvä­llen. Boende på adressen ringer polisen. När polisen är på plats förs mannen med ambulans till sjukhus med en punkterad lunga.

I VESSIGEBRO FÖRHÖR polisen de vittnen som finns i området under natten och inleder en förundersö­kning om mordförsök.

– Det enda som vi kan säga just nu är att en person är anhållen misstänkt för försök till mord. Personen har varit hämtad till förhör tidigare och efter ett inledande förhör så anhölls personen, säger Mats Hansson, kommissari­e och förundersö­kningsleda­re på kriminaljo­uren i Halland.

DEN SKADADE MANNEN har under gårdagen legat på intensivvå­rdsavdelni­ngen och behandlats för allvarliga men inte livshotand­e invärtes skador. Polisen har därför kunnat ha inledande förhör med mannen. Den målsägande är inte skriven i Vessigebro och det är osäkert om han är känd av polisen sedan tidigare.

– Hans status nu har jag ingen uppfattnin­g om men han har fått vård för sina skador men jag kan inte svara på om han är kvar på sjukhuset eller inte, säger Mats Hansson.

Fallet är enligt polisen väldigt känsligt vilket lett till att de fått vara väldigt förtegen om detaljer kring ärendet.

– Det är ett svårarbeta­t ärende, säger polisens presstales­man Tommy Nyman.

POLISEN KOMMER UNDER onsdagskvä­llen att göra en teknisk undersökni­ng och kommer att ha en dialog med åklagaren under torsdagen. Då kommer de att veta mer om vad de får uttala sig om och hur mycket de kan berätta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden