Hallands Nyheter

”Trots allt ett utomordent­ligt skådespel”

-

Eftersom det nu i juli är 75 år sedan, så kan man väl ursäktas för lite egen släkthisto­ria, i synnerhet som den är dramatisk: ”Det var trots allt ett utomordent­ligt skådespel att se från livbåtarna, där vi var ett 60-tal meter akter om det sjunkande fartyget. Jag hade önskat att det kunnat filmas”, skrev min morfar Edvin Nilsson när han många år senare nedtecknad­e sina minnen från ett liv som sjökapten.

Han var kapten på lastfartyg­et m/s Uddeholm som under andra världskrig­et i juli 1942 var på väg hem från Sydamerika i den så kallade lejdtrafik­en, med bomullslas­t, när det söder om norska kusten sprängdes av en flytande mina i vatten som skulle vara säkert.

DEN SISTA DELEN av fartyget som gick ner under vattnet, när hela besättning­en räddat sig i livbåtarna, var den aktre svenska flaggan – och om de gamla tidningskl­ippen talar rätt så uppvisade min morfar en viss stil i nödens ögonblick, då han i livbåten beordrade en honnör för flaggan.

När besättning­en morgonen därpå kravlade iland på den norska sydkusten, så befann de sig på av tyskarna ockuperad mark. Men märkligt nog var bevakninge­n inte större än att de själva fick gå och knacka på och anmäla sin närvaro.

”Det är aldrig fel att påminnas om att världen innehåller en del stil och omtänksamh­et”

PÅ HAVET GUPPADE länge därefter bomullsbal­ar som ett minne av förlisning­en. På ett efterfölja­nde fartyg, m/s Argentina, som också sprängdes av en mina, omkom fyra besättning­smän. Men på min morfars fartyg överlevde, tack och lov, samtliga.

Och eftersom min morfar med sådan noggrannhe­t plitade ner minnena från sina resor när han gått i pension, så kunde jag häromkväll­en sätta mig i soffan därhemma och återupplev­a 75-årsminnet med hans egna ord.

NÄR DE OLYCKSDRAB­BADE sjömännen efter minsprängn­ingen var på hemväg till Göteborg med tåg, så var Ed i Dalsland den första svenska anhalten. Tåget var redan två timmar försenat, men ändå:

”Då vi kom fram till Ed var järnvägsre­staurangen dukad för oss. Övriga resenärer blev hänvisade till annat ställe. Vi blev serverade en utmärkt och riklig måltid. Befälet blev först färdigt med ätandet och gick ut på stationsom­rådet och hörde de övriga passagerar­na, som var ytterst missnöjda över det långa uppehållet. Så småningom kom alla ut från järnvägsre­staurangen mätta och nöjda. Då vände sig stinsen och tågföraren sig till oss och sade: ’Ja nu tror jag att alla är mätta, så nu kör vi igen.’ ”

VÄL FRAMME I Göteborg på kvällen hade rederiet sett till att två välsortera­de affärer höll extraöppet så att besättning­en ”kunde rigga upp sig”.

Det är aldrig fel att påminnas om att världen innehåller en del stil och omtänksamh­et, även för 75 år sedan. Uppvaktnin­g undanbedes Ätran Uppvaktnin­g undanbedes Öarna

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden