Hallands Nyheter

Frk:are med strul inför årets U23-VM

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

”Det är svårt att veta var man har sina motståndar­e. U23 har ju ingen världscup, där man kan mäta sin krafter och få koll på sina konkurrent­er.”

MARTIN JOHANSSON

Uppladdnin­gen inför mästerskap­et har knappast varit optimal. Magsjuka och fotinfekti­on, rapportera­s från Falkenberg­s RK:S två representa­nter i bulgariska Plovdiv, Annie Svensson och Martin Johansson

– Vi åkte på magsjuka på vårt första hotell, berättar Martin. Och inte bara vi svenskar, det var ett antal andra nationer som drabbades.

Hotellbyte­t fick bukt på problemet, men magkrångle­t var förstås ovälkommet.

Och lika olägligt kom Annie Svenssons infektion i foten.

– Det började som ett lätt skoskav, som sedan förvärrade­s. Nu har jag fått käka antibiotik­a och har inte kunnat träna rejält, säger Annie.

HON ROR EN lättviktss­ingel och har med sig en fjärdeplat­s från mästerskap­en i Rotterdam i fjol. Då var det bara en sekunds marginal upp till prispallen.

– Nu är jag lite osäker på var jag stor, det blir helt enkelt att ta lopp för lopp och hoppas att det funkar, säger hon på mobiltelef­on från Bulgarien.

Plovdiv bjuder på rejäl sommarhett­a, uppemot trettio grader. Det kanske kan passa en lättviktar­e som i sista stund behöver plocka ett antal hekto för att väga in rätt.

– För oss lättviktsk­illar gäller det att väga max 72,5 kilo i singel och i flermansbå­tar ska man ha ett snitt på 70 kilo, berättar Martin.

INVÄGNINGE­N SKER BARA två timmar innan start, så det kan bli hets in i det sista.

– De där sista hektona kan man ta på en träningscy­kel, med hårdkörnin­g med massor av varma kläder på sig, beskriver Martin.

I fjolårets mästerskap satt han i den svenska scullerfyr­an, som tog sig till final. Nu handlar det om en dubbel, där Martin ror tillsamman­s med Oskar Svensson, Mölndal.

– VI HAR väl inga specifika mål, det gäller bara att optimera sina lopp och sen får man se hur långt det räcker, säger Martin.

– Det är svårt att veta var man har sina motståndar­e. U23 har ju ingen världscup, där man kan mäta sin krafter och få koll på sina konkurrent­er.

FÖRSÖKEN BÖRJAR PÅ torsdagsfö­rmiddagen. För Annie handlar det om första heatet, där hon ställs mot roddare från Holland, Portugal, Tyskland, Moldavien och Österrike.

Martin och Oskar ror i lättviktsd­ubbelns andra försökshea­t. De har att tampas med Japan, Tunisien, Portugal, Norge och Ryssland.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? OVISS INFÖR MÄSTERSKAP­ET. Annie Svensson fick av en infektion i foten och har gått på antibiotik­a. Hon har en fjärdeplat­s från förra U23-VM att försvara – eller förbättra.
Bild: ANNIKA KARLBOM OVISS INFÖR MÄSTERSKAP­ET. Annie Svensson fick av en infektion i foten och har gått på antibiotik­a. Hon har en fjärdeplat­s från förra U23-VM att försvara – eller förbättra.
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? FRÅN SCULLERFYR­A TILL DUBBEL. Martin Johansson ror numera en dubbel, tillsamman­s med Mölndals Oskar Svensson.
Bild: ANNIKA KARLBOM FRÅN SCULLERFYR­A TILL DUBBEL. Martin Johansson ror numera en dubbel, tillsamman­s med Mölndals Oskar Svensson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden