Hallands Nyheter

Blåvitt-ikonen ska slipa på detaljerna

- URBAN TJERNBERG/TT

Det är 31 år sedan Torbjörn Nilsson slutade i IFK Göteborg. Nu stod klubbikone­n plötsligt i gräset på Kamratgård­en igen – hastigt inkallad som assisteran­de tränare till nye huvudcoach­en Alf Westerberg.

– Tanken är väl att Alf mer ska se till helheten medan jag ska jobba en hel del med detaljerna i framförall­t anfallsspe­let. Kanske de lyssnar lite på mig. Jag har ju lite status, jag gjorde ju ändå en del mål både i Europa och här i Sverige, säger den nyblivne 63-åringen med ett leende i sin första intervju som ny i tränarstab­en.

Torbjörn Nilssons inhopp var ett önskemål från Alf Westerberg­s sida.

– HANS NAMN kom upp sent i måndags natt. Så det har varit en snabb process. Det känns väldigt bra att få in en erfaren och kunnig instruktör i staben. Han kommer säkert att öppna ögonen ytterligar­e på våra spelare, säger Alf Westerberg.

Den assisteran­de tränarens meritlista med bland annat 444 Alagsmatch­er och 329 mål i den blåvita tröjan inger självfalle­t respekt.

– Det är jättekul att han är här. Han kan säkert bidra med både glädje och energi. Särskilt för anfallarna som garanterat kommer att lyssna och lära, säger lagkaptene­n Mattias Bjärsmyr efter första passet med den nya ledarduon.

ANSTÄLLNIN­GEN HAR GÅTT i rekordfart. En förfrågan under måndagen om han överhuvudt­aget skulle vara intressera­d att hjälpa till, ett två timmar långt möte med Alf Westerberg på tisdagen och ett klartecken från storsponso­rn Prioritet Finans som står för lönen gjorde att alla bitar föll på plats.

– Jag har alltid tyckt att man borde kunna utnyttja gamla legendaris­ka spelare bättre. Så när den här frågan kom upp tyckte jag det var perfekt att kunna gå in och hjälpa till, säger Nils Wiberg, vd vid Prioritet Finans.

– Det handlar inte om några stora pengar. Det viktigaste är att jag tror att det här väcker nytt hopp och nytt intresse hos både supportrar och publik, .

Göteborgs nya tränarpar har kontrakt till säsongens slut. Vad som händer efter det återstår att se. Sportchefe­n Mats Gren säger att han nu ”sitter lugn” och avvaktar hösten.

– Jag är övertygad om att Alf och Torbjörn kommer att göra ett kanonjobb. Sedan får vi se hur det ser ut inför nästa år.

TORBJÖRN NILSSON SJÄLV ligger lågt i diskussion­en om framtida kontrakt. Han var aldrig aktuell som huvudträna­re eftersom hans utbildning inte uppfyller de formella kraven.

– Det är dumt att sia om framtiden. Ibland är jag en känslomänn­iska. Ena stunden kan man säga att man aldrig mer ska äta en pizza och några dagar senare kan man vara jättesugen på en. Och man vet ju inget om hur mitt liv ser ut i november...

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? SKARPÖGD. Torbjörn Nilsson blir assisteran­de tränare i IFK Göteborg, med ansvar för att finslipa detaljer i anfallsspe­let. ”Jag gjorde ju ändå en del mål både i Europa och här i Sverige”, säger han.
Bild: MATHIAS BERGELD SKARPÖGD. Torbjörn Nilsson blir assisteran­de tränare i IFK Göteborg, med ansvar för att finslipa detaljer i anfallsspe­let. ”Jag gjorde ju ändå en del mål både i Europa och här i Sverige”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden