Hallands Nyheter

Tillbaka med

MUSIK: HONEYMOON DISEASE SIKTAR MOT TOPPEN

-

Göteborgsb­andet Honeymoon Disease har precis avslutat inspelning­en av sitt andra album. Tidningen träffade dem och pratade om skivan, Europaturn­éerna och att göra saker som man egentligen inte vågar.

”När jag går upp på scenen kliver jag in i mitt alterego, och blir Jenna Disease. Då vågar jag göra saker som jag kanske inte skulle göra annars.”

JENNIFER ISRAELSSON

– Det ser ut som fan här. Vi kommer precis från studion och har inte hunnit repa något sedan dess, säger Anna Skogö, eller Acid Disease som hennes artistnamn lyder.

I rummet trängs stora lådor med gitarrer, maffiga Marshall-förstärkar­e och stativ av alla dess slag. Här, i replokalen i Högsbo håller Honeymoon Disease till, när de inte är ute på någon av sina långa turnéer. Vi slår oss ned på var sitt instrument­case, och börjar prata om skivan som de har spelat in. Det är deras andra fullängdsa­lbum, och det ska heta Part Human, Mostly Beast. För några veckor sedan släpptes första singeln, Electric Eel.

– Det är lite råare än det förra albumet. Fast samtidigt är det också lite mer soul i det, säger Jennifer Israelsson, som går under artistnamn­et Jenna Disease.

– Vi har valt att ha ett renare ljud, och inte gömma oss bakom disten. Men det blev nästan hårdare när vi gjorde på det viset, säger Anna Skogö.

HONEYMOON DISEASE bildades 2013, och sedan dess har några av medlemmarn­a bytts ut, men Anna Skogö och Jennifer Israelsson har varit med från starten. Men de var inga nybörjare vid den tiden heller.

– Vi spelade i band innan också. Jennifer hade ett band som hette Thrill Warriors, och jag kom in där på slutet och hann spela ett gig innan de lade av. Men vi hade

 ??  ?? NYTT ALBUM PÅ GÅNG. ”Det går fort och det är en jävla show”, säger Jennifer Israelsson och Anna Skogö om sina
NYTT ALBUM PÅ GÅNG. ”Det går fort och det är en jävla show”, säger Jennifer Israelsson och Anna Skogö om sina

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden