Hallands Nyheter

Råare sound

- JACOB SNÖBOHM

så bra kemi att vi ville fortsätta. Och då blev det Honeymoon Disease, säger Anna Skogö.

Redan från början var det gasen i botten som gällde för Honeymoon Disease. Ambitionen var, och är, att sikta så högt som möjligt och att ta bandet så långt som det bara går.

– Vi gjorde det lite större än det kanske egentligen var. Vi har fortfarand­e höga ambitioner, men vi har blivit mer profession­ella också, säger Anna Skogö.

ETT AV BANDETS mål var att någon gång ha lirat ihop med Imperial State Electric, och det målet har man nu uppnått med råge. Frontfigur­en från Imperial State Electric, Nicke Andersson, även medlem i The Hellacopte­rs, producerad­e till och med den första skivan med Honeymoon Disease.

– Då var vi lite starstruck. Men nu är han mer som en mentor, säger Jennifer Israelsson.

Förutom Nicke Anderssons olika band är det Thin Lizzy och Kiss som är de stora influenser­na. Det märks tydligt om man ser bandet live. Förutom de enhetliga artistnamn­en, så är det matchande kläder och en sjövild scenshow som gäller för Honeymoon Disease.

– Det var ganska självklart från början att vi skulle göra på det sättet. När jag går upp på scenen kliver jag in i mitt alterego, och blir Jenna Disease. Då vågar jag göra saker som jag kanske inte skulle göra annars, säger Jennifer Israelsson.

MEN TROTS ATT de går in i sina alteregon, så är det viktigt för bandet att musiken kommer från dem själva, och att det känns äkta.

– Jag tror att folk uppskattar oss för att vi har känslorna utanpå. Det är svårt att inte känna vår musik när man hör den, säger Anna Skogö.

När bandet inte turnerar Europa runt, så jobbar Anna Skogö som svetslärar­e, medan Jennifer Israelsson bygger elcyklar. Trummisen Jimmy Karlsson jobbar på ett gruppboend­e, och basisten Cedric Bergendal är ljudteknik­er och jobbar på flera spelställe­n i Göteborg.

– Det är vårt liv liksom. Vi har haft våra motgångar. Men i slutändan har jag svetsen och rocken, säger Anna Skogö.

 ?? Bild: ANNA SVANBERG ?? spelningar. När de inte turnerar runt Europa jobbar de som svetslärar­e och med att bygga elcyklar.
Bild: ANNA SVANBERG spelningar. När de inte turnerar runt Europa jobbar de som svetslärar­e och med att bygga elcyklar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden