Hallands Nyheter

Er röst gör skillnad

-

på insändaren ”har vi verkligen råd med demokrati?” (16/7)

DEBATT. Vad är värdet av att leva i ett demokratis­kt samhälle? Allt har sitt pris här i livet, men vad är dess värde? Vad är alternativ­en till demokratin? I dessa dagar finns det ju knappast brist på länder som människor flyr ifrån, och oftast med livet som insats.

JAG UPPMUNTRAR ALLA som inser värdet av vårt demokratis­ka samhälle att bli medlem i något av våra demokratis­ka partier och göra er röst hörd, speciellt viktigt är det ju i samband med att man tar fram kandidater till olika folkvalda församling­ar, exempelvis inför de kommande valen 2018. Det fina i kråksången är ju att ert engagemang. Er röst gör skillnad i ett demokratis­kt samhälle. I många av jordens länder ärver man ju makten snarare än att man blir vald av folket i fria val.

APROPÅ ALMEDALEN SÅ har detta politiska forum förmodlige­n nått vägs ände om ingen radikal förändring snarast sker. Vi lever ju i ett kapitalist­iskt samhälle och de senaste årens prisutveck­ling i Almedalen har tydligen varit hisnande. Vill arrangören att evenemange­t ska fortleva som politiskt demokratif­orum

 ?? Bild: JANERIK HENRIKSSON/TT ?? ALMEDALEN 2017.
Bild: JANERIK HENRIKSSON/TT ALMEDALEN 2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden